not found
Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο TRT με τον Σωτ. Πολύζο, 25/02/2022 Συζήτηση επάνω στην ανυπαρξία της Ευρώπης ,σχετικά με τις περιπτώσεις που πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις.
Posted Feb 28, 2022
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου Ο κόσμος καταδικάζει τη Ρωσία. Ποιος κόσμος όμως; Το «κόλπο» είναι παλιό. Άλλα να γράφει ο τίτλος και άλλα το περιεχόμενο.
Posted Feb 28, 2022
Tι καταλαβένετε εσείς από αυτό το δημοσίευμα και την απόφαση των σημερινών κυβερνιτών της Ουκρανίας, να βγάλουνε τους Ελληνες από την εποχή του Οδεισέα μη ιθαγενείς; Και εμείς τρέχουμε για αυτούς!
Posted Feb 28, 2022
Στρατηγός ε.α.Φράγκος Φ.: «Αυτός είναι ο στόχος του Πούτιν – Πώς το εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας»(ηχητικό)
Posted Feb 28, 2022
Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση Εξαιρετικη αναλυση-συνεντευξη.
Posted Feb 8, 2022
Άγκυρα: Δεν θυσιάζουμε το Παλαιστινιακό για να τα βρούμε με το Ισραήλ
Posted Feb 8, 2022
Μόσχα - Ζαχάροβα: Επινοημένο - φανταστικό το σενάριο Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Posted Feb 8, 2022
Φίλης Γ.: ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ Απρόβλεπτες οι εξελίξεις αν η Τουρκία διαλέξει συστράτευση με τη Δύση. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής στην εκπομπή "Εμείς οι Έλληνες" (04-02-2022).
Posted Feb 8, 2022
Γιώργος Παπασημάκης. Όπως πάντα ο κ. Παπασημάκης κάνει μία ευρεία ανασκόπηση προσφάτων γεγονότων στην γεωπολιτική και κρίσες πάνω σε αυτά με λογικά επιχειρήματα. Μας μιλάει για την άφιξη των Rafale , τα οποία εκτός απροόπτου αναμένονται στην Τανάγρα την επόμενη εβδομάδα. Ήρθε η ώρα των Rafale - Αύριο πετούν πάνω από την Ακρόπολη - Επικαιρότητα
Posted Jan 27, 2022
Νίκος Λυγερός: Το "κλειδί" για την ολοκλήρωση οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο το κρατάει η Ελλάδα. Στη συνέντευξή (30-12-2021) ο στρατηγικός σύμβουλος και καθηγητής παραθέτει την εκτίμησή του για τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της οοριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Κατά την άποψή του η ασαφής και αντιφατική θέση της Ελλάδας σχετικά με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στα δικά της δυνητικά κοιτάσματα στέλνει συγκεχυμένα μηνύματα και δεν βοηθά στο να λάβει η Αίγυπτος την όντως δύσκολη απόφαση για ολοκλήρωση της οριοθέτησης η οποία θα την φέρει σε οριστική ρήξη με την Τουρκία.
Posted Jan 27, 2022
Αλέξανδρος Δρίβας: Ο Πούτιν διεμβόλισε το ΝΑΤΟ-Η Κίνα βγάζει συμπεράσματα και ετοιμάζεται για Ταϊβάν.Ο Πούτιν κατάφερε να διεμβολίσει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα ιδιαίτερα αυτές με μεγάλο ειδικό βάρος όπως η Γαλλία και η Γερμανία δεν είναι πρόθυμες να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ σε μία λογική πλήρους ρήξης και ακόμα περισσότερο στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία. Ο Πούτιν ο οποίος βίωσε την τραυματική εμπειρία της διάλυσης της ΕΣΣΔ, κατά κάποιον τρόπο "εκδικείται" επιχειρώντας να αποδομήσει με την πρόκληση ρηγματώσεων το ΝΑΤΟ
Posted Jan 27 , 2022
Δημήτρης Αγάδης: Χαιρετά τη Δύση η Τουρκία και ως κοινωνία-"Αποχαιρετιστήρια" δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τα ευρήματα η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά πορεία προς το ευρασιατικό πεδίο και σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, απ' ό,τι με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε ολοκληρωτικό - ισλαμικό καθεστώς, διώκοντας δημοισογράφους και καλλιτέχνες, φυλακίζοντας όλο και περισσότερους "αντιφρονούντες" και κτίζοντας 36 νέες φυλακές ενόψει μεγάλου κύματος συλληψεων πριν από τις εκλογές.
Posted Jan 27 , 2022
Γιώργος Παπασημάκης. Όπως πάντα ο κ. Παπασημάκης κάνει μία ευρεία ανασκόπηση προσφάτων γεγονότων στην γεωπολιτική και κρίσες πάνω σε αυτά με λογικά επιχειρήματα. Μας μιλάει για την άφιξη των Rafale , τα οποία εκτός απροόπτου αναμένονται στην Τανάγρα την επόμενη εβδομάδα. Την αντίδραση των Τουρκοκυπρίων στον εποκισμό απο την ηπειρωτική Τουρκία και την χeιραφέτιση της τοπικής τους κοινότητας απο αυτήν. Ομιλεί για την κατά συρροή της παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, την οποία παραβίαση αναίσχυντα και θρασύτατα χρεώνουν σε μας...και άλλα τρελλά παρόμοια!
Posted Jan 12 , 2022
Δημήτρης Αγάδης: Οι φιλοδοξίες της Άγκυρας για τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών θάφτηκαν στο Καζακστάν. Στη συζήτηση μας (10-01-2022) ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής περιγράφει το στραπάτσο της Τουρκίας στο Καζακστάν.Πως τα σχέδια της Άγκυρας για μετατροπή του "Οργανισμού Τουρκικών Κρατών" σε όχημα προώθησης των παντουρκικών σχεδίων της ναυάγησαν ξαφνικά από τα γεγονότα στο Καζακστάν. Πως οι Ρώσοι πρόλαβαν τους Τούρκους και ενίσχυσαν πλέον τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία τους στο Καζακστάν.
Posted Jan 12 , 2022
Γιώργος Φίλης: Οι δηλώσεις των Τούρκων δεν είναι απλή ρητορική- Δείχνουν προετοιμασία για πόλεμο. Στη συζήτησή μας (11-01-2022) ο καθηγητής γεωπολτικής αναλύει τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας τους τελευταίους μήνες και επισημαίνει ότι δεν είναι απλή ρητορική, ούτε πρόκειται μόνο για όξυνση των τόνων, αλλά δείχνουν προετοιμασία για πόλεμο. Ο Γ. Φίλης τονίζει ότι η Τουρκία οικοδομεί μία πολιτική την οποία συνοδεύει από την ανάλογη δημόσια διπλωματία ως προπαρασκευή για την υλοποίησή της και θεωρεί βέβαιο ότι οι τούρκοι θα προβούν σε επιθετική ενέργεια όταν αισθανθούν ότι τους ευνοούν οι συνθήκες.
Posted Jan 12 , 2022
ΓΡΙΒΑΣ | Η Ελλάδα να δείξει ότι δεν φοβάται τον πόλεμο. Κωνσταντίνος Γρίβας: Καφενειακές θεωρίες! Η Τουρκία δεν είναι υπερδύναμη. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει, ότι δεν φοβάται τον πόλεμο. Στα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Γρίβας. Γιατί δεν υπάρχει καμία υπεροχή της Τουρκίας, στρατιωτικά, έναντι της χώρας μας δηλώνει. Γιατί πρέπει πρώτοι να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το παράδειγμα του 1940 με την Ελλάδα να πολεμά απέναντι σε μια Ιταλία που ήταν πέντε και έξι φορές πιο ισχυρή από την χώρα μας. Οπότε οι θεωρίες ότι η Τουρκία είναι υπερδύναμη λόγω μεγάλου πληθυσμού είναι "καφενειακές".
Posted Jan 12 , 2022
loading...