Iστορικό του Canadian Hellenic Congress LOBBY για Embargo of drone technοlogy από Καναδά σε Τουρκία.
Δεν έφυγε, πουθενά δεν πάει, πως να ξεφύγει. Οι μεγάλοι παραμένουν αναμεσά μας διαχρονικά...Αιώνιος ! not found
Η Διπλωματία είναι λειτούργημα, ο διπλωμάτης πρέπει να είναι ο ευπατρίδης που αγαπάει και τιμάει την πατρίδα του. Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον Θεμιστοκλή, αλλά συνεργαστήκαμε σαν Ελληνοκαναδικό στον Καναδά με τον Λεωνίδα ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ στιγμή συνεχίζουμε σαν μέλη της Επιτροπής Γερμανικών επανορθώσεων. Τιμή και υποχρέωση μας, η παρούσα αναδημοσίευση.
Posted on Aug 29, 2021
Ο Πέτρος Μηλιαράκης δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC-EU) και ταυτόχρονα την παρούσα περίοδο είναι μέλος της Επιτροπής μας των Γερμανικών Επανορθώσεων με σύστση και συμμετοχή HANC-CHC-IHA και ΙΔΡΥΜΑ Νεγρεπόντη Δεληβάνη.
Posted on Aug 29, 2021
Γερμανικό Κοινοβούλιο-the Leader of the parliamentary party “DIE LINKE”, Chairman of the German-Greek parliamentary group and president of the European Left Party Dr. Gregor Gysi addresses the German parliament, for the Greek Reparations. Dr. Gysi αποδέχτηκε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Επιτροπής MAΣ Επανορθώσεων, να είναι ο ομιλητής στο ΖΟΟΜ! We thank him! Click Bottom right for full screen .
Posted on Aug 23, 2021
A German politician has demanded his country pay Greece billions in reparations for ‘loans’ extorted by the Nazis during World War 2. The CHC, HANC, IHA και ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΛΙΒΑΝΗ συνέστησαν Επιτροπή Επανορθώσεων με ειδήμονες απο Ελλάδα & Γερμανια.Ήλθαν σε επαφή με τον Dr. Gysi, τους Πρασίνους και άλλες Γερμανικές & Ελληνικές οργανώσειις, όπως η Πανμακεδονική Γερμανιας. Ο Dr. Gysi αποδέχτηκε ευχαρίστως να απαντήσει σε ερωτήσεις.
Posted on Aug 23, 2021
not found
Δύο Δελτία Τύπου προς προώθηση για την νέα σχολική χρονιά. Ο Υποστράτηγος ε.α Δημήτρης Βόγγολης, είναι ο Συντονιστής ΙΗΑ –ΟΔΕΓ (Οργάνωση για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας}. Το ΙΗΑ-CHC-HANC και το Ιδρυμα Νεγρεπόντη Δεληβάνη συνεργάζονται σε θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος οπως το παρόν. Με την Νέα Χρονιά τους ευχόμαστε καλή Πρόοδο στις προσπάθειές τους.
Posted on Aug 19, 2021
not found
I am proud of my humble contribution to secure $239,497.00 of funding to the Pan Macedonian Federation of Ontario Centre for the installation of an elevator and to provide accessibility. I commend the work of the center and their vigor in serving the Greek community and the community at large. Ο Αρης Μπαμπίκιαν είναι ένας αγνός και ανιδιοτελής αγωνιστής, με λίγα λόγια και ΠΟΛΛΑ έργα για τους Αρμένιους και τους Ελληνες.
Posted on Aug 19, 2021
not found
Για τους «Δαιδάλους της ελληνικής διπλωματίας» του Θεμιστοκλή Λ. Χρυσανθόπουλου. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Καστελόριζο. Για τον πατέρα Χρυσανθόπουλο δεν γνωρίζουμε, αλλά θα μάθουμε απο το βιβλίο. Για τον υιό, επί Τιμή πρέσβη (2000-2004 Οτάβα) γνωρίζουμε οτι υπήρξε ο τελευταίος Ελληνας πρέσβης που ο εθεάθη στον Καναδά, σε σοβαρες εθνικές εκδηλώσεις . Η συνεργασία συνεχίζεται την παρούσα στιγμή!!!
Posted on Aug 19, 2021
not found
Major Funding to Pan Macedonian Centre by both governments. We cannot avoid to congratulate as Canadian Hellenic Congress, the MPP Ari Babikian, a very close collaborator, who propagates the Pontian recognition to the Ontario legislature and the tireless president of Pan Macedonian Ontario George Papadakis. When the Greeks are united SUCCEED. A message to the Executive of both Greek Communities Toronto/Montreal to be part of the community!!
Posted on Aug 19, 2021
Συζήτηση στην Ολομέλεια του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου 25 Μαρ 2021 για την 80η επέτειο της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. Δηλώνει ευθαρσώς η Frau Haike Haensel: Η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν έχει δηλώσει παραίτηση απο τις Αξιώσεις της. Άσχετα αν μερικοί απληροφόρητοι και άλλοι μερικοί Δούρειοι Ίπποι κυκλοφορούν αυτή την καραμέλα, εξυπηρετώντας ύποπτες πολιτικές σκοπιμότητες.
Posted on Aug 18, 2021
not found
Εκτιμώ τους Αμερικάνους, ασχετα απο τα ενίοτε λάθη τους. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω τον πρόεδρο Reagan να αποκαλεί τους Taliban "Freedom Fighters" το 1981, όταν στο διεθνές δικαστήριο της Στοκχόλμης ένας υψηλόβαθμος θρησκευτικός ηγέτης των Ταλιμπάν κατέθετε ενάντια των Σοβιετικών και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν: «Μας ατίμασαν τα κορίτσια μας οι κομουνιστές! Τους έμαθαν γραφή και ανάγνωση!!!»
Posted on Aug 18, 2021
Σε μια συνέντευξη μου στον «Ελεύθερο Τύπο» το 2010, είχα μιλήσει για Αιολική Ενέργεια, παράλληλα με την Πυρηνική. Ποτέ δεν διανοήθηκα εμπρησμό δασών, απλά διότι δεν χρειάζεται κανείς να κάψει τα δάση για να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες. Το σκηνικό υπήρχε. Η Ελλάδα ήταν μια φαλακρή χώρα από τότε και με εκείνο το υπάρχον σκηνικό το πρότεινα. Τα υπόλοιπα είναι ανόητες Τσιπρολογίες για πολιτική κατανάλωση.
Posted on Aug 14, 2021
not found
Βιδάλης & Ανδρεάτος, μέλη IHA, γράφουν: «Ετεροφοβικοί» – Μία μικρή αλλά εξόχως διεκδικητική ομάδα. Η αντίδραση του κοινού γνωστή, αλλά αγνοείται!. Eνας ανήλικος που θεωρείται ανώριμος μέχρι τα 18 του, να στρατευθεί ή να οδηγήσει αυτοκίνητο μπορεί να είναι ώριμος στα 15 να προβεί σε ιατρικές πράξεις που θα επηρεάσουν ρηξικέλευθα τη ζωή του, επειδη το επιβάλλουν οι ΛΟΑΤΚΙ προωθόντας εγωιστικά μόνο τα «δικαιώματά» τους;
Posted on Aug 14, 2021
Εσχάτως βιώσαμε μακράς διάρκειας καύσωνα, που απετέλεσε αντικείμενο μελέτης από την Ε.Μ.Υ. Ο Dr. Sarantopoulos, μέλος του ΔΣ του ΙΗΑ, που συνεργάζεται με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο σε Εθνικά Θέματα & η Μαρία Μιχελαράκη ανέλυσαν ιστορικά δεδομένα υψηλών θερμοκρασιών, διαρκούντως του καύσωνα. Η μελέτη έδειξε ότι οι φετινές μέγιστες θερμοκρασίες ήταν μεν υψηλές, αλλά όχι πρωτόγνωρες.
Posted on Aug 13, 2021
not found
Οποιος επιτελεί Εθνικό έργο και δεν περιορίζεται σε κριτικές από τον καναπέ του, το κάνει γιατί το αισθάνεται. Η αντίδραση του κοινού γνωστή. Το 70% αδιάφορο, το 25% αρνητικό περιοριζόμενο σε κακοήθη κριτική διότι είναι ανεπαρκές και ανίκανο να το πετύχει και ένα 5% καλοσωρίζει την επιτυχία. Δεν μπορεί όμως να μην αισθανθούμε συγκίνηση οταν ενα 2% αποστέλλει επιστολή αναγνώρισης, την οποία δημοσιεύουμε. Τους το οφείλουμε!
Posted on Aug 13, 2021
Ιωάννης Θ. Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προωθεί μια Πρόταση λύση για εγκατάσταση Γαλλικών Δυνάμεων στην Κύπρο, η οποία πιθανόν θα βρεί ευήκοα ώτα στην Λευκωσία, αλλά και αλλού. Υπάρχουν εκείνοι που πέρνουν τις αποφάσεις να το αναλύσουν, να το εκτιμήσουν και να αποφασίσουν.
Posted on Aug 12, 2021
ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ | 229 - Η παγίδα του Θουκυδίδη και η Τουρκία. Mε τον Δημοσιογράφο και Αμυντικό Αναλυτή Ιωάννη Σ. Θεοδωράτο κάθε Τρίτη στις 12 το βράδυ στον BLUE SKY. Πολλα Συγχαρητιρηα κυριε θεοδωράτο αψωγος οπως παντα και με έμφαση αναλύει τα θέματα αποδεικνύοντας , ότι γνωρίζει τι λέει και βασίζεται επάνω σε πρόφατες πληροφορίες για το αντικείμενο του. Διαβασμένος!
Posted on Aug 10, 2021
AKRITASTV δημοσιευει την επιστολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου προς τον Καναδό Πρωθυπουργό: Βοηθήστε την Ελλάδα κε Πρωθυπουργέ, κε Justin Trudeau. Επιστολή συμπαράστασης σε Καναδά και αίτηση βοήθειας στην καταπολέμηση των πυρκαγιών που κατατρώγουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργησίμων εκτάσεων. Κάνουν στάχτη περιουσίες, μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή της Ελλάδας.
Posted on Aug 10, 2021
Μια ενδελεχής ανάλυση του Γιώργου Παπασημάκη : Η Στρατιωτική Ισχύς της Ελλάδος το 2021. Η πατρίδα μας μπορεί να προοδεύσει ακόμα περισσότερο γιατί μπορεί να γίνει μια υπερδύναμη. Εύλογη η απορία για την Ελλάδα, τι να τα κάνεις τα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα αν δεν έχεις την πολιτική βούληση να τα χρησιμοποιήσεις όταν πρέπει. Πιστευω οτι η παρούσα κυβέρνηση έχει αυτή την βούληση.
Posted on Aug 10, 2021
Το CHC εκφράζει ειλικρινείς σκέψεις και προσευχές στους πληγέντες στις καταστροφικές πυρκαγιές σε Καναδά & Ελλάδα και ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
Click left for details
Posted on Aug 8, 2021
Ο Αυγουστος είναι ο μήνας που δύο πυρηνικές βόμβες στις 6 και 9 του μήνα το 1945, η μία Ουρανίου και η άλλη Πλουτωνίου ρίχτηκαν στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι εγκαινιάζοντας Αλοίμονο..μία Νέα Εποχή, την Πυρηνική/Ατομική. Σε αυτή την εποχή, κάθε χρόνο αφιερώνω μια σειρά επιστημονικών αφηγημάτων. Ειναι μία σαγηνευτική SAGA, ένα νήμα με μία άκρη στην Ρώμη, την άλλη στο Βόρειο Ειρηνικό. Επιλογή σας να τα διαβάσετε!
Posted on Aug 9, 2021
not found
RAVAGING WILDFIRES IN BRITISH COLUMBIA AND GREECE: THE CHC URGES CANADIANS OF HELLENIC DESCENT TO ASSIST. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΤΟ ΕΚΚ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
Click left for details
Posted on Aug 8, 2021
Οι παραπλεύρως υπογράφουσες 3 ελληνικές οργανώσεις, ήτοι η Διεθνής Ελληνική Ένωση (ΙΗΑ), το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) και το ΕλληνοκαναδικόΚογκρέσο (CHC) με έδρα τις ΗΠΑ και τον Καναδά, εργαζόμαστε για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελλάδας και τη διατήρηση και ενίσχυση των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδα.
Posted on Aug 6, 2021
not found
Γεύμα Γνωριμίας με τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά Αξιότιμο κ. Βασίλη Φιλίππου, με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο. Διακρίνονται, clockwise από αριστερά ο κ. Φιλίππου, Δρ. Κώστας Πάππας, Ζωή Ηλιοπούλου, Σίμος Λεπτοκαρίδης και Νίκος Χριστοφορίδης.
Posted on Aug 7, 2021
Ελικόπτερα Chinook στέλνει o αλ-Σίσι στην Ελλάδα. Εκπομπή του καναλιού του Γιώργου Παπασημάκη με όλες τις σημαντικές τρέχουσες εξελίξεις Ελληνικού ενδιαφέροντος. Ο Γιώργος Παπασημάκς έχει σοβαρό κανάλι, το οποίο υπερασπιζεται τα Εθνικά μας συμφέροντα με σοβαρότητα και ενίοτε αναμεταδίδουμε.
Posted on Aug 6, 2021
Can Greece and Turkey go to war over the Eastern Mediterranean dispute? There is an escalation between Greece and Turkey due to the Eastern Mediterranean dispute. Two countries continue to the arms race. What would happen if Turkey and Greece fight? If Turkey continues in the same path the West will no longer be concerned about war between the 2 NATO allies but how they will divide Turkey's land to the neighbouring countries..
Posted on Aug 5, 2021
Αθήνα–Λευκωσία ετοιμάζουν την απάντηση στα τετελεσμένα Ερντογάν. Εδώ και 47 χρόνια ήταν περίκλειστη και δεν συγκίνησε κανένα. Ψηφίσματα διεθνών οργανισμών και αποφάσεις δικαστηρίων έχουμε αρκετές, απόφαση και μέτρα υλοποίησης τους δεν βλέπουμε. Επομένως η επιμονή για άσκηση κυρώσεων αντι δηλώσεων, είναι εκείνο που φοβάται η Τουρκία και πρέπει να το επιδιώξουμε.
Posted on Aug 5, 2021
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: "Είμαστε δίπλα σας" - Κύπρος, Ισραήλ, Σουηδία σπεύδουν για βοήθεια. ΦΩΤΙΕΣ - Πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων της Ελλάδας, έσπευσε να στείλει η Κύπρος. Μπράβο στη μικρή Κύπρο.Απο το υστέρημά τους στέκονται πλάι μας!!! ευχαριστούμε από καρδιάς!!! Πάντα η μικρή αδελφή Κύπρος είναι εδώ. Thank you all Cyprus, Israel, Sweden!!!
Posted on Aug 4, 2021
Η Ουκρανία πρόδωσε την Ελλάδα - Χαλάσαμε τη σχέση μας με τη Ρωσία για να εξοπλίζουν τους Τούρκους! Το Newsbreak.gr αποκάλυπτε, ότι οι Ουκρανοί σκόπευαν να ενισχύσουν στην τουρκική βιομηχανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά τα συνεχή εμπάργκο από χώρες της Δύσης που προμήθευαν τους κινητήρες. Ειδικά το εμπάργκο του Καναδά, που συμπεριέλαβε και την Αυστρία με τις μηχνες ROTAX.
Posted on Aug 4, 2021
Dr. George N. Tzogopoulos In July 2021, Israel expressed full support to the Republic of Cyprus in the wake of the unilateral reopening of the Varosha coastline by Turkey. Last year, it also showed solidarity with Athens during Greek-Turkish tensions in the Eastern Mediterranean. While the tripartite partnership is progressing, Ankara is seeking to expand its footprint in the region and is pursuing a two-state solution in Cyprus.
Posted on Aug 2, 2021
Ρίγη στην Άγκυρα: Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ έστειλαν ερευνητικό σε Ανατολικό Κρητικό και Καρπάθιο. Ξεκίνησαν χθες οι σεισμικές υποθαλάσσιες έρευνες για τον East Med στα ανοιχτά της Κρήτης, με NAVTEX του σταθμού Ηρακλείου για το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, που έχει μισθωθεί από την Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ και θα βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή ανοιχτά της Κρήτης, να εκτελέσει “επιστημονικές έρευνες".
Posted on Aug 2, 2021
Δρ. Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αθήνα – Λευκωσία – Κόσοβο: η ώρα των αποφάσεων. Μια ενδελεχής ανάλυση, που χρήζει προσοχής κατα την ανάγνωση και βασίζεται επάνω σε γεγονότα και στοιχεία τα οποία μας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν και τότε τα πήραμε αψήφιστα, για να τα βρούμε τώρα μπροστά μας.
Posted on Aug 1, 2021
Turkey-Greece Standoff in the Mediterranean Explained. Agreement made by Canada and France over St Pierre & Michelon off coast of Canada belonging to France.. thousands of miles away of France! Canada wins. Turkey would never mention this case as an example for Kastelorizo, it is not on her favour, but is according the international law in favour of Greece. The court of Hague favoured Canada and created precedent!
Posted on Aug 1, 2021

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team