Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΗ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ!
not found
ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΗ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ! not found
not found
Mike fm 105.1 και το Montreal Greek Times μας πληροφορούν, οτι εξαφανίστηκε ο Ταμίας της Κοινότητας ΧΩΡΙΣ βέβαια να πάρει χρήματα. ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ. Πλην όμως, δηλώνει η Διοίκηση, οτι το ψάχνουν και αν τον βρούν θα μας ενημερώσουν. Η καρέκλα παραμένει κενή, ο επιλαχών περιμένει (δυο χρόνια τώρα), να τον βρούν, διότι κατά τα ΜΜΕ είναι κατηλειμμένη απο το φάντασμά του. Click να διαβάσετε και να ακουσετε !
Posted on Dec 24 , 2021
not found
Ο Καθηγητής, Δρ.Μαλλιάς αγωνίζεται, από τον Σύλλογο "Κωστής Παλαμάς", για την διαφύλαξη, προβολή και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, και αναγνωρίζοντας την προσφορά του CHC, μας καλεί να στηρίξουμε την Πανελλήνια Ολυμπιακή Κίνηση για την ανάδειξη απο την UNESCO του Διαχρονικού και Παγκόσμιου Συμβόλου του Ολυμπισμού, τον Ολυμπιακό ύμνο του Εθνικού μας ποιητή ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Posted on Dec 24, 2021
not found
Γράφει ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης ε.τ.: μέλος της Επιτροπής International Hellenic Association (ΙΗΑ), Canadian Hellenic Congress (CHC), Hellenic American National Council (HANC) και Ιδρυμα Νεγρεπόντη Δεληβάνη. Η απόρριψη των Ρωσικών προτάσεων ειρήνης από το ΝΑΤΟ θα οδηγήσει την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή. Εκφράζεται η ελπίδα ότι η λογική, θα επικρατήσει.
Posted on Dec 21 , 2021
not found
Μαρια Νεγρεπόντη-Δεληβάνη: Μέλος της Επιτροπής ΙΗΑ-Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου-HANC σε ένα ιστορικό Οδοιπορικό, του πως ιδρύθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπ/μιο Θράκης για την επέτειο των 50 χρόνων του, απο τους Μανούδη-Δεληβάνη. Η Δρ. Δεληβάνη είναι επίτιμη Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου, για την συνδρομή της ίδρυσης του. Σε χθεσινή συζήτηση μου ανέφερε, ότι ο Νικος Ανδρουλάκης πρ.ΠΑΣΟΚ είναι τελειόφοιτος του Δημο/τειου. Posted on Dec 21, 2021
Γιώργος Φίλης: Η σύγκρουση με την Τουρκία θα γίνει -Οι Ε.Δ. με 4 κινήσεις άλλαξαν τους συσχετισμούς. Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη συζητησή μας τονίζει ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη και ότι η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει να εξοπλίζεται και να προετοιμάζεται για να επικρατήσει.
Posted on Dec 20 , 2021
Ιωάννης Μάζης : “…Δεν είναι ψωροκώσταινα η Ελλάδα. Κύπρος, Αιγαίο είναι το "κλειδί" της Ανατολικής Μεσογείου. Ενημέρωσε, ανέλυσε, προβλημάτισε ο Καθηγητής Γεωπολιτικής στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (18/12) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, με θέμα "Η νεοοθωμανική στρατηγική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο".
Posted on Dec 19 , 2021
Ιωάννης Μάζης: Το "μυστικό" της επίσκεψης στη Ρωσία και η "πρόβα" για την επέκταση στα 12 ν.μ.,που φάνηκε με την συμφωνία με Ρωσία, που υπέγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η κυβέρνηση τα πάει εξαιρετικά. Πατριάρχης o καθηγητή Μαζης!! Σωστός! Συμφωνούμε καθολικα και έχουμε στηρίξει την θέση του με επιστολή στον πρωθυπουργό ως CHC!
Posted on Dec 17 , 2021
Το ΖΟΟΜ της Συνομιλίας του προέδρου του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ Δρος. Χαλάτση στις 28/9/20 που έπεισε τον Καναδό ΥΠΕΞ Francois Philιppe Champagne να ανακαλέσει τις άδειες Εξαγωγής εξαρτημάτων drones και πολεμικού Υλικού σε Τουρκία- Αζερμπαιτζάν. Το embargo επετευχθη σε χρόνο ρεκορ - εντός 5 ημερών . Παρακολουθήστε το! Click κάτω δεξιά για full screen.
Posted on Dec 17 , 2021
IHA Δεκέμβριος, 2021-Το International Hellenic Association(ΙΗΑ), ΕΝΑΣ απο τους 4 Οργανισμους με τους οποίους συμπορεύεται το Canadian Hellenic Congress, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την παράδοση και τέταρτης κατά σειρά θερμικής κάμερας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση μεταναστευτικών ροών από τον ασταμάτητο υβριδικό πόλεμο της γειτονικής Τουρκίας.!
Posted on Dec 17, 2021
Παρουσιάζουμε το ΖΟΟΜ με τον καθηγητή Γιαννη Μάζη που ακολούθησε το Ετήσιο Συνέδριο του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ στις 28 Νοεμβρίου 2021. Η κάλυψη έγινε από τον Βαγγέλη Βασιλειάδη στο κανάλι του ΑΚΡΙΤΑΣ TV. Πλάι μας αρρωγός πάντα. Εμφανίζεται στο ΖΟΟΜ, Δευτερος στην Δευτερη Σειρά. To αφιερώνουμε στην Μνήμη του, έτσι και μόνο θα είναι αναμεσά μας. Αιωνία σου η Μνήμη και πάλι καλέ μας φίλε!
Posted on Dec 12, 2021
ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CHC) επιτυγχάνει την αναγνώριση της Γενοκτονιας των Ελλήνων του Πόντου από τις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, από ακτή σε ακτή! Μέσα σε διάστημα δυόμισυ χρόνων το CHC κατάφερε να επισημοποιήσει την Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας και να βάλει την βάση για τις Επαρχίες, αρχίζοντας από την μεγαλύτερη, το Οντάριο!
Posted on Dec 15 , 2021
Βαγγέλης Βασιλειάδης- Ενας Ελληνας Πατριώτης που έφυγε νωρίς , όταν η Πατρίδα τον χρειάζονταν. Πλάι μας αρρωγός στο Ελληνοκαναδικό Κογκρεσο να μας συνδράμει και να μας στηρίζει ανιδιοτελώς διοτι ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ! Μας λείπεις φίλε Βαγγέλη! και θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε, διότι έτσι και μόνο θα είσαι αναμεσά μας. Καλό δρόμο στην γειτονιά των Αγγέλων. Αιωνία σου η Μνήμη καλέ μας φίλε!
Posted on Dec 12, 2021
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 η Κοινή Μικτή Επιτροπή Γερμανικών Επανορθώσεων ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ-INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION -HELLENIC AMERICAN NATIONAL COUNCIL και ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΕΛΗΒΑΝΗ πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη συνάντηση στην οποία πάρθηκαν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις!
Posted on Dec 8, 2021
Γιάννης Αντετοκούμπο - Απο τα Σεπόλια της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Biden ενώ ο ΕΡΝΤΙ τρώει πόρτα! Χιλάδες φορές ο δικός μας Γιάννης πιο Έλληνας από πολλούς κατοίκους της Ελλάδας!!! Έχουν την Ελλάδα μέσα τους και όπου βρεθούν την μνημονεύουν!!! Γι' αυτό ο Ερντογαν εσχάτως παίζει μπάσκετ, θέλει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Μπάιντεν και αυτογραφο. Πες το ρε Ερντι, μην ντρέπεσαι!
Posted on Dec 7, 2021
Ο ΟΔΕΓ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στελεχώνεται απο μέλη του ΙΗΑ και αξιόλογους Ελληνες Ακαδημαικούς και Διανοούμενους που έχουν ως σκοπό και στόχο την διάδοση και διατήρηση της ΣΩΣΤΗΣ Ελληνικής γλώσσας και για αυτό αγωνίζονται ανελλιπώς. Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο συνεργάζεται και στηρίζει αυτή την προσπάθεια!
Posted on Dec 6, 2021
Πρέσβης ε.Τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος - Τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Σότσι. Mέλος του ΙΗΑ και της Κοινής Επιτροπής Γερμανικών Επανορθώσεων του Ελληνoκαναδικού Κογκρέσου με ΙΗΑ-HANC-Ιδρυμα Νεγρεπόντη Δεληβάνη-Παν Μακεδονικής Γερμανίας. Yπήρξε Πρέσβης της Ελλάδος σε Καναδά (2000-2004). Η συνεργασία με τις παροικιακές οργανώσεις υπήρξε τότε Εντονη και Άψογη!
Posted on Dec 6, 2021
Ο Πρέσβης ε.Τ. Νίκος Κανέλλος και άλλοι τρείς συνάδελφοί του ε.Τ., οι Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Δημήτριος Ηλιόπουλος και Αλέξανδρος Κατράνης αποκαλύπτονται, συζητώντας για τη Διεθνή και Ελληνική Διπλωματία. Ελεύθεροι πρωτοκόλλου και επαγγελματικών υποχρεώσεων μιλούν ελευθερα και χωρίς ενδοιασμούς και μπορούμε να διδαχτούμε πολλά.
Posted on Dec 3, 2021
not found
Πρέσβης ε.Τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος και ο πρόεδρος του ΙΗΑ κ. Ευάγγελος Ρήγος, μέλη της Κοινής Επιτροπής Γερμανικών Επανορθώσεων ΙΗΑ-CHC- HANC-Ιδρυμα Νεγρεπόντη Δεληβάνη-Παν Μακεδονικής Γερμανίας, απευθύνουν επιστολή στον ΥΠΕΞ κ. Νίκο Δένδια, ζητώντας συνάντηση, σχετικά με το θέμα αντιμετώπισης των Γερμανικών επανορθώσεων, το οποίο έχει αδρανοποιηθεί και χρονίζει!
Posted on Dec 3, 2021
not found
Το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ, όπως κάθε χρόνο οργανώνει τις ετήσιες Γενικές του Συνελευσεις με συνεχώς αυξανόμενη παρουσία. Για πρώτη φορά έπειτα απο 25 χρόνια αντιπροσωπεύτηκε το New Brunswick με ένα αξιόλογο Ελληνα, τον Δρα. Πάσσαρη!. Το περιεχόμενο των αναφορών των αξιοματούχων και οι αποφάσεις του Συνεδρίου, δεν είναι αντικείμενο προς δημοσίευση.
Posted on Dec 2, 2021
not found
Πρέσβης ε.Τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, μέλος της Κοινής Επιτροπής Γερμανικών Επανορθώσεων ΙΗΑ-CHC-HANC-Ιδρυμα Νεγρεπόντη Δεληβάνη- Παν Μακεδονικής Γερμανίας. Η ζωή και το έργο του πρέσβη ε. Τ. Θεμιστοκλή Χρυσανθόπουλου μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του. Photo, Με τον κ. Χρυσανθόπουλο το καλοκαίρι στο Αίγιο!
Posted on Dec 2, 2021

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team