Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά κ. Βασίλης Φιλίππου με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο not found
Joint letter International Hellenic Association, Hellenic American National Council, Canadian Hellenic Congress to USA YPEX Antony Blinken for Skopja! not found
Δρ. Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεόδωρος Νικολοβγένης απόφοτος Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Η νέα βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας στην Κύπρο και πώς αυτή επηρεάζει το Ισραήλ. Ανάλυση για τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας στα κατεχόμενα.
Posted on Jul 29, 2021
One of the best things I've ever seen in love with Alexandria. Αυτό το video είναι από ένα Ελληνα που γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια για πολλά χρόνια, έφυγε, αλλά η καρδιά του έμεινε εκεί. Ενα νοσταλγικό οδοιπορικό σε μια όμορφη κοσμοπολίτικη αρχόντισα πόλη, που ζήλεψαν οι αιώνες και φιλοξένησε πολιτισμούς. Η καλύτερη αναπόληση γισ κάθε Αλεξανδρινό που τώρα δεν είναι εκεί, αλλά την ξαναζεί!
Posted on jul 29, 2021
Ο Δρ Ιωάννης Μάζης στην εκπομπή Western με τον πρώην υπουργό Αμυνας (κυβέρνηση Καραμανλή) Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ολοκληρωτική διακυβέρνηση Ερντογάν απειλή για την σταθερότητα στην περιοχή. Να διαβάσουν οι Έλληνες πολιτικοί στο βιβλίο του Τσαβούσογλου τι λέει για την Κύπρο. Με την μαγική λέξη ισότητα ο Ερντογάν θέλει να ελέγξει ολόκληρο το νησί!
Posted on Jul 27, 2021
not found
Το άκρον άωτο της διαστροφής! Σπάνια, ανατριχιαστική φωτογραφία, μια ακόμα απόδειξη της διαστροφής, του σαδισμού και της απίστευτης ψυχοπάθειας του τούρκου. Εικονίζονται ορφανά των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν οι γονείς τους στη Γενοκτονία του 1915, τα οποία έβαλαν να φωτογραφηθούν με τουρκικές σημαίες και να κρατάνε στα χέρια το κάδρο με το πορτρέτο του σφαγέα του Έθνους των Αρμενίων το αισχρό τέρας, Ταλαάτ Πασά.
Posted on jul 27, 2021
not found
July 13 2021 the Canadian Hellenic Congress sends ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ PM CANADA TRUDEAU ΓΙΑ ΤΑ VAROSHA (ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ!) For Turkey's violations of International Law in Cyprus – in Contravention of UN Resolutions – and the situation in Varosha (FAMAGUSTA)
Posted on Jul 13, 2021
not found
Σιμος Λεπτοκαρίδης Το τρίπτυχο εργαλείο, Αποτροπή, Ενεργητική διπλωματία και στρατιωτική ισχύ πρέπει να εφαρμόσουμε, εάν θέλουμε να μας σέβονται και παράλληλα να μας φοβούνται. Και συμπληρώνω εγώ, με το γνωστό σχόλιο του προέδρου Roosevelt, για τους άκαπνους Ευρωπαίους του Chamberlain Appeasement is the policy of feeding your friends to a crocodile (who is he?), one at a time, in hopes that the crocodile will eat you last!
Posted on jul 24, 2021
Dr. Nikos Ligeros στα "Ελληνοτουρκικά" στο Live News. Φίλος και υποστηριχτής του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, πάντα πλάι μας στις δύσκολες μάχες στον Καναδά, σε μια γεωπολιτική ανάλυση, με την απλότητα του, για να καταλάβουν όλοι. Συνηγορεί υπέρ του προέδρου Αναστασιάδη, συνεχιστή τώρα της πολιτικής του ...παρέλαβα Κράτος δεν παραδίδω Κοινότητα του προκατόχου του Τάσσου Παπαδόπουλου!
Posted on Jul 23, 2021
Dr. Θεοφάνης Μαλκίδης Συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό Θράκη Net. Η τουρκική πρακτική για τον Ελληνισμό έχει περάσει κάθε διπλωματική και πολιτική οδό. Η συνεχής υπονόμευση και αμφισβήτηση με κάθε μέσο της Ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη, στο Αιγαίο και την Κύπρο, είναι η (σκληρή) πραγματικότητα. Επιβάλλεται Υπεράσπιση του Ελληνισμού σε Γη, Αέρα και Θάλασσα!
Posted on jul 23, 2021
Ανταπόκριση Μιχάλη Ιγνατίου Ενώ γίνεται ένας “χαμός” στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τους Βρετανούς χωρίς αιδώ να τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ των Τούρκων, οι ΗΠΑ σκέφτονται κυρώσεις και στην Ουάσιγκτον γίνονται διεργασίες που αφορούν άμεσα την Κύπρο. Η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει τη μητέρα των διπλωματικών μαχών στο Σ.Α. του ΟΗΕ. Είναι μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί…
Posted on Jul 23, 2021
Πανικό έχει προκαλέσει στην Τουρκία, η συγκέντρωση μεγάλου όγκου Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό είχε συμβεί και στο παρελθόν. Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, βλέπουμε για πρώτη φορά άρματα μάχης M1A2, Bradleys και άλλα θωρακισμένα οχήματα, να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σε αδικαιολόγητα μεγάλους αριθμούς.
Posted on jul 23, 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Τορόντο, στην σελ. 16 κάνει πλήρη κάλυψη της εκδήλωσης για το Μνημόσυνο Πεσόντων από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο και οχι Επιλεκτική, η οποία παραβιάζει κατάφορα τις αρχές της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, άνεξάρτητα αν ορισμένοι κλασαυχενίζονται τονίζοντας με πολύ πάθος "...αλλά πρέπει να σεβαστώ κάποιους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας !!!. Κάποιους ...ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ!
Posted on Jul 22, 2021
VAGGELIS VASILIADIS- παρουσιάζει επιστολή Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου σε Trudeau για Varosha στα Ελληνικά. Ευχαριστούμε το AKRITASTV και τον κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη, για την πρωτοβουλία του να κάνει μια αυθεντική μετάφραση, για τους Ελληνες συμπολίτες, που πιθανόν θα είχαν δυσκολία να διαβάσουν μια επιστολή με πολιτική ορολογία στα Αγγλικά.
Posted on jul 12, 2021
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Συνέντευξη αρχίζει στο 1:50 λεπτό. Πρέσβης επί Τιμή. Συζήτηση για τα καυτά θέματα της Ν.Α. Μεσογείου, με έμφαση τα Varosha. Έμπειρος διπλωμάτης σε επίκαιρες θέσεις, Γενικός Πρόξενος σε Κων/πολη, Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, ο πρώτος Έλλην πρέσβης στην Αρμενία ΚΑΙ ο τελευταίος πρέσβης στον Καναδά που ενδιαφέρθηκε για Εθνικά θέματα με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο!
Posted on Jul 14, 2021
Γιάννης Μάζης Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μάζη, ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟΝ, από τον Νταβούτογλου σον Ερντογάν, ΙΝ CORFU που είναι άλλωστε ο τόπος καταγωγής του. Αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει την ομιλία, δίοτι διανθίζεται με χιούμορ, επάνω σε σοβαρά εθνικά θέματα, που ο καθηγητής Μάζης παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Για αυτό άλλωστε είναι περιζήτητος στα κανάλια.
Posted on jul 12, 2021
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. Πρέσβης στην Οτάβα γύρω στο 2000 -2004. Σε επιστολή, αναφέρει για την πολιτική αποτροπής της Ελλάδας την εποχή που οι κυβερνήσεις δεν είχαν νοσήσει απο το φοβικό σύνδρομο, ακόμα και απέναντι σε τριτοκοσμικές χώρες. Ο κ. Χρυσανθόπουλος, υπήρξε ο τελευταίος Έλλην πρέσβης της belle epoque, που ήταν σε επαφή, σε συμβουλευτική βάση, με τον οργανωμένο Ελληνισμό στα Εθνικά θέματα!.
Posted on Jul 12, 2021
Σάββας Καλεντερίδης : Χαϊδεύουν τον Ερντογάν για τις αθλιότητες εναντίον της Κύπρου και της Ευρώπης! Τί κρύβεται πίσω από την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα. Ψάχνει ασυλία και πάει για μπίζνες. Οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο παλάτι του Τούρκου προέδρου, την ώρα που τα μεσαία και τα χαμηλά στρώματα στην Τουρκία, είναι αντιμέτωπα με οικονομικά προβλήματα.
Posted on jul 12, 2021
Μιχάλης Τελλίδης. Σωτήριος, από το 1974 κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας Καναδά, παρέλαβε 22 Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες και τις έκανε 77. Έλληνες γενιάς 1915 έκτισαν τις Κοινότητες Τορόντο Μόντρεαλ. Η σημερινή αστική «Alit» οικοπεδοποιεί τις Κοινοτικές περιουσίες και η γνωστή σε όλους θρασύτατη παροικιακή ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ απαιτεί παραίτηση Αρχιεπισκόπου ενώ αποκαλεί τους κτίστες «αγράμματους»! TA NEA.
Posted on Jul 11, 2021
Συναγερμός στην ομογένεια για να μπει «φρένο» στον Ερντογάν! Η οργανωμένη Ελληνική ομογένεια κινήθηκε με joint letter στον πρόεδρο Biden υπενθυμίζοντας τις δεσμευσεις του σαν γερουσιαστής. Ταυτόχρονα γερουσιαστες με επικεφαλής Menendez-Rubio αποστελουν την Τρίτη και 13 joint letter με αποδέκτη Biden. Ευχόμαστε την φορά αυτή Τρίτη και 13 να είναι τυχερή!
Posted on jul 11, 2021
Costas Pappas, αναφέρεται σαν συντονιστής της Επιτροπής των Γερμανικών Επανορθώσεων. CANADIAN HELLENIC CONGRESS, INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION, HELLENIC AMERICAN NATIONAL COUNCIL & ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΔΕΛΗΒΑΝΗ form a Committee for the German Reparations.
Posted on Jul 7, 2021
The Mayor of Ville LaSalle Manon Barbe Proclamation for the Bicentennial of the 25 March 1821 ! Η Δήμαρχος Manon Barbe έχει ιδιαίτρη σημασία, διότι υπήρξε η πρώτη δήμαρχος πόλης απο την επαρχία του Κεμπέκ, που αναγνώρισε την Ημέρα μνήμης των Ελληνων του Πόντου. Ακολούθησε η πόλη του Μοντρεαλ και άλλες!
Posted on jul 7, 2021
not found
Στην άνω παρουσίαση ο κ. Μάζης αναφέρει, ότι ο καθ' όλα συμπαθής κ. Μητσοτάκης (μην ξεχνάμε παρέλαβε οικόπεδο και κτίζει κράτος...να προσέχει), πρότεινε το όνομα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔHΜΟΚΡΑΤΙΑ και κανείς δεν του το θυμίζει! κ. καθηγητά τον άχαρι ρόλο να σας συνδράμει, αναλαμβάνει ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ με την επιστολή προς ΥΠΕΞ Κοτζιά το 2017, όπου ο κ. Μητσοτάκης μεταξί άλλων υπήρξε παραλήπτης.
Posted on Jul 6, 2021
THE CANADIAN HELLENIC CONGRESS Wishes Everyone a HAPPY CANADA DAY! ! Ανακοίνωση Τύπου του προέδρου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Dr. Halatsis εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, προς όλες τις κατευθύνσεις, στην απέραντη αυτή χώρα, που έχουμε κάνει πατρίδα μας, ΧΩΡΙΣ όμως να έχουμε ξεχάσει την πρώτη μας πατρίδα, αδιαφορώντας για τις διαθέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων της και το έχουμε ΞΑΝΑΤΟΝΙΣΕΙ!
Posted on jul 5, 2021
Ιωάννης Μάζης: Πολύ θυμωμένη η Ρωσική Αρκούδα - Ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ με Drone από την Κύπρο. Για την Ισραηλινή αεροπορία ,οποιαδήποτε στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα, είναι θέμα λεπτών να μετατραπεί σε οικόπεδο. Και για την Ελληνική, αν είχε πρωτοβουλία δράσης. Αλλά και για το Κυπριακο πυροβολικό, ΜΕ ΕΝΑ ΟΛΜΟ κατά Μάζη. ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΖΗΣ!
Posted on Jul 5, 2021
not found
Γεώργιος Δημητράκης: Το Βερολίνο εχθρός της Ελλάδος ! Το άρθρο μου εστάλη μέσω του κ. Δημ. Κωσταντάτου. Το διάβασα και το βρήκα ενδιαφέρον, αλλά και ιστορικά σωστό και αποφάσισα να το δημοσιευσω. Πιστευω, ότι οι λόγοι που εξέθεσε ο συγγραφέας είναι γενικά παραδεκτοί στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαου. Ο τρόπος παρουσίασης και το ύφος του συγγραφέα το κάνουν άξιο δημοσίευσης!
Posted on jul 5, 2021
not found
Δίωξη της Ορθοδοξίας μέσα στην Ελλάδα; Με απόντα τον Άρειο Πάγο; Δύο μέλη του ΙΗΑ και μια Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, στέλνουν επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα ζητώντας την παρέμβαση του. Όπως εύστοχα παρατηρεί ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης, η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιθυμεί να υποτάξει τον Χριστιανισμό και να αναδείξει τον Ισλαμισμό, ως βολικό όχημα προς επίτευξη των στόχων της.
Posted on Jul 2, 2021
Σάββας Καλεντερίδης Δεν αξίζει να είμαστε σε τέτοια Ευρώπη! Η Γερμανία κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στην Τουρκία. Συνενοχή της Ευρώπης σε εγκλήματα. Το δίδυμο Ελλάδας – Κύπρου έχει φοβερή γεωστρατηγική σημασία, αρκεί να αποβάλλουν το σύνδρομο Chamberlain, που είχαν και ακόμη έχουν οι Ευρωπαιοι απέναντυ σε μια στρατιωτικά ξεβράκωτη τώρα Γερμανία, που τους έσυρε στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Posted on jul 2, 2021

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team