500 Spartans lay wreath at ATHINA Park ΑΛΛΟΤΕ & ΤΩΡΑ Εκαινια με τον Δημαρχο Αθήνας κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ not found
Dr.Halatsis interview with Mr. Keletsis Chair of the Greece-Canada Parliamentary Friendship Group to Vagelis Vasiliadis on Akritas TV not found
Μήνυμα προέδρου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Dr. Halatsis για την Επέτειο της εναρξης του Εθνικο-Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου της 1ης Απριλίου 1955, ενάντια στον Αγγλο κατακτητή. Ο αγώνας εκείνος υπήρξε ταυτόσημος με την 25ηΜαρτίου 1821 για την Ελλάδα!
Posted on Mar 25, 2021
not found
Αγαπητά ΙΗΑ μέλη, Αγαπητοί Φίλοι,Την Πέμπτη 8/4/21 και ώρα ΕΛΛΑΔΟΣ 20:00 θα λάβει χώρα στις ΙΗΑ Διαλέξεις, ομιλία της Ομότιμου Καθηγήτριας Ελένη Σαββάκη με θέμα: «Τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα». Εάν δεν έχετε παρακολουθήσει άλλη ΙΗΑ διάλεξη, παρακαλώ δοιλώσατε συμμετοχή στο IHAHellas@gmail.com. .
Posted on Apr 4, 2021
not found
Μήνυμα του πρέσβη της Κύπρου Αξιότιμου κ.Βασίλη Φιλίππου επι τη ευκαιρία της 25ης Μαρτίου 1821, εορτή της Εθνικής παλιγγενεσίας, στην οποια οι Κύπριοι αδελφοί μας πρόσφεραν πολλά στο αγώνα. Στο τέλος του μηνύματος χαιρετίζει το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και τον ευχαριστούμε απο καρδιάς!
Posted on Mar 25, 2021
not found
Ο Υποστράτηγος έ.α. Δημήτρης Βόγγολης, ανέλαβε τον συντονισμό με τον Οργανισμό για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) και το International Hellenic Association (ΙΗΑ), δημιουργίας Σχολείων στην Αμερική, Κάτω Ιταλία και Ευρώπη και γιατί όχι και Καναδά για την –ΔΩΡΕΑΝ-διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας μέσω ΖΟΟΜ. Το CHC συνεργάζεται!
Posted on Apr 4, 2021
not found
Χαιρετισμός του Υπάτου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά, κ. Βασίλειου Φιλίππου για την Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955. Με την ευκαιρία των εορτασμών για την Επέτειο της 1ης Απριλίου του 1955, αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα του1955, που παρέδωσαν ένα ελευθερο κράτος το 1960!
Posted on Apr 01, 2021
not found
Ακολουθεί Χαιρετισμός του Επιτίμου Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Toronto κ. Δημήτρη Σούδα για την Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955. Κλεινει τον χαιρετισμό του με μιαν πολιτική ευχή "να δεσμευτούμε, ότι θα καταβάλλομε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση Ειρηνικής, Λειτουργικής και Βιώσιμης λύσης, ώστε να επανενωθεί ο διαιρεμένος λαός και η διαιρεμένη χώρα!
Posted on Apr 01, 2021
not found
Δρ. Θεοφάνη Μαλκίδης στην Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου για τον Αγώνα Ελευθερίας του 1955. Σας ευχαριστώ Παλληκαρίδη, Αυξεντίου, Μάτση, Καραολή, Δημητρίου...χιλιάδες Ελληνίδες και Ελληνίδες της Κύπρου... Κολοκοτρώνη, Νικηταρά... Κατσάνη, Σταυριανάκο...και όλους τους πεσόντες Ήρωες και αγνοούμενους των προδομένων Κυπριακών Θερμοπυλών!
Posted on Apr 01, 2021
Δρ Iωάvvης Mάζης, Καθηγητής Oικovoμικής Γεωγραφίας & Γεωπoλιτικής στo Παvεπιστήμιo Aθηvώv | Eκπoμπή Κόντρα | 28.03.2021| "Aς συμμαζέψει τηv Toυρκία o πρόεδρoς τωv HΠA".
Posted on Mar 30, 2021
not found
Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (CHC) οργάνωσε μια σειρά ενεργειών να ευαισθητοποιήσει τους Καναδικούς Κυβερνητικούς και Δημοτικούς φορείς να τιμήσουν την 200η επέτειο απο την Ελληνική Παλιγγενεσία. Το CHC ενεργεί σε όλο τον Καναδά, την απέραντη αυτή χώρα. Την Κυριακή σε collage θα παρουσιάσουμε όλες τις εκδηλώσεις και τα μηνύματα.
Posted on Mar 26, 2021
not found
Bιντεοσκοπημένο μήνυμα από όλους τους εκλεγμένους Ελληνικής καταγωγής στον Καναδά προς τον απανταχού Ελληνισμό. Το μήνυμα είναι ΕΝΑ, ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ειδικά στις χαλεπές περιόδους του Εθνους, οπως τώρα, απο τον προαιώνιο ΕΧΘΡΟ του γένους τον Τούρκο. Μην του δίνουμε ευκαιρίες!
Posted on Mar 26, 2021
not found
City Councilor and member of the CANADIAN HELLENIC CONGRESS (CHC) Nick Mantas and Dr. Theodore Halatsis, President, CHC cordially invited people to attend the online Lighting of the Toronto Sign Ceremony in celebration of the 200th Anniversary of Hellenic Independence.
Posted on Mar 25, 2021
not found
CANADIAN HELLENIC CONGRESS Elizabeth Hanlis & HELLENIC COMMUNITY OF CALGARY cooperate for Proclamation from Mayor Nenshi, Greek school virtual celebration, Wreath laying at church, flag raising at city hall and Lighting of Olympic Plaza, Arts Commons and Telus Spark.
Posted on Mar 25, 2021
not found
Μήνυμα του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ (CHC) για τα 200 χρόνια απο την Επανάσταση του 1821. Το CHC αντιπροσωπεύοντας τον Ελληνισμό στην απέραντη αυτή χώρα απο ακτή σε ακτή σε ακτή περνάει το μήνυμα! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΚΥΠΡΟΣ μας, ΖΗΤΩ ΤΟ 1821
Posted on Mar 22, 2021
not found
Η έγκριτη εφημερίδα "The Montreal Greek Times" σε πρωτοσέλιδο. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στην ομογένεια του Καναδά η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Erin O'Toole, που διοργανώθηκε απο τους κ.κ Λέο Χουσάκο και Κώστα Μενεγάκη σε συνεργασία με το Ελληνοκαναδικό Κογκρεσο.
Posted on Mar 14, 2021
Δημήτρης Σούδας.Μήνυμα για το Bicentenial.Νυν Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τορόντο. Ο νεαρότερος Κυβερνητικός εκπρόσωπος (Director of Communications)του Καναδά της Συντηρητικής Κυβέρνησης Harper για 10 περίπου χρόνια. Απο το Ε.Κ.Κογκρέσο στην κορυφή της Εξουσίας.
Posted on Mar 15, 2021
Ο Γερουσιάστής Χουσάκος σε αντιπαράθεση, καταγγέλει την ολιγωρία της κυβέρνησης του Καναδά στην Γερουσία. Άξιο παρατήρησης υπήρξε το γεγονός, ότι υπήρξαν χειροκροτήματα στο τελος της αγόρευσης του, ενώ δεν υπήρξαν κατα την απάντηση του κυβερνητικού γερουσιαστή Gold !
Posted on Mar 14, 2021
Senator Housakos "Η Τουρκία είναι ένα αδίστακτο έθνος. Και αντί να αντιταχθεί σε αυτούς, ο Justin Trudeau τους δίνει τα όπλα για να σκοτώσουν αθώους αμάχους. Γιατί συμβαίνει αυτό; ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ καθώς καλώ την κυβέρνηση να αφήσει τα προσωπικά τους συμφέροντα στην άκρη και να αρχίσει να εκπροσωπεί τα καναδικά συμφέροντα και τις αξίες".
Posted on Mar 15, 2021
not found
Στις 10 Απριλίου 2021 το ΙΗΑ ξεκινά μια ΖΟΥΜ διαδικτυακή τάξη 14 μαθημάτων για την Ελληνική Παιδεία. Τα μαθήματα θα προσφέρονται κάθε Σάββατο 8:00 – 9:00 μ.μ ώρα Ελλάδος και δεκτοί γίνονται εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και όσοι το επιθυμούν. Τα μαθήματα είναι δωρεάν, από το Ελληνικό Διδασκαλείο των International Hellenic Association – IHA. Πληροφορείες εντός.
Posted on Mar 19, 2021
Πυροβολισμοί στα ελληνικά σύνορα!Ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, μιλάει στον Γιάννη Μάλλιο στο Metropolis Καβάλας 97,8 για τα ελληνοτουρκικά. Υπερτονίζει ότι οι σχέσεις Ερντογάν με το καινούργιο administration στον Λευκό Οίκο έχουν χαλάσει μετά την απομάκρυνση του Tramp.
Posted on Mar 15, 2021
Συνέντευξη Ν. Λυγερού: East Med Gas Forum, Albedo 14. 12/03/2021! Νέα συνέντευξη για τις σχέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την απομάκρυνση της Τουρκίας.
Posted on Mar 15, 2021
not found
Γράφει ο Καθηγητής Πέτρος Γρουμπός Μέλος του ΙΗΑ "Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ; ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!". Ο κ. Ερντογάν θέλει διάλογο με όλους τους άλλους συμμετέχοντες ως «σώματα» της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αυτόν ως Σουλτάνο, όπως ονειρεύεται.
Posted on Mar 15, 2021
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η άγνωστη ιστορία της οικογένειας που δημιούργησε τον κολοσσό της αεροναυπηγικής, η οποία δεν πούλησε ΠΟΤΕ αεροπλάνα στην Τουρκία. «Αισθάνομαι Θεσσαλονικιός και Ελληνας, όσο αισθάνομαι και Γάλλος».χρησιμοποίησε ο Λοράν Ντασό - αδελφός του Ολιβιέ Ντασό, όταν βρέθηκε στη γη των προγόνων του στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.
Posted on Mar 14, 2021
Αρθρο της GLOBE & MAIL! Η Τουρκία πίεσε τον Καναδά να εγκρίνει εξαγωγή drone τεχνολογία, που χρησιμοποιήθηκε στο Azerbaijan-Armenia. ΝΑ ΓΙΑΤΙ η Παρέμβαση προς τον ΥΠΕΞ ΚΑΝΑΔΑ CHAMPAGNE απο το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ υπήρξε ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Posted on Mar 14, 2021
Γιώργος Φίλης: Δύσκολα για Τουρκία εν μέσω περιοχικών ανταγωνισμών. Ετοιμάζεται ίδρυση Κουρδιστάν Από την εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM, της 11-3-2021. Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 20.00 έως 22.00.
Posted on Mar 14, 2021
not found
Γράφει ο Λεωνίδας ΚΟΥΜΑΚΙΣ, Μέλος του ΙΗΑ. Η σημερινή Τουρκία βαδίζει χέρι-χέρι με μια μεγάλη φτώχεια που πλήττει ευρύτατα λαϊκά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας, μαζί με την τρέλα του μεγαλείου από την οποία εμπνέεται η ισλαμική και φασιστή εξουσία της.
Posted on Mar 12, 2021
ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ | 213 - 5 Χρόνια με το κλειδί της ιστορίας! Μία ανάλυση για εξοπλισμούς απο τον Expert/Ειδικό στο είδος, Δημοσιογράφο-Αμυντικό Αναλυτή Ιωάννη Θεοδωράτο
Posted on Mar 12, 2021
not found
Το Εθνικό Συμβούλιο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, είναι στηνευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό των κ.κ. Αναστασίου Μαρκόπουλου και Σίμου Λεπτοκαρίδη στις θέσεις του Αναπληρωτή Γραμματέα και Αντιπροέδρου Μακεδονικών Υποθέσεων αντίστοιχα.
Posted on Mar 10, 2021
Μία ιστορική κα γεωπολιτική ανάλυση του αχόρταγου γείτονα, που λέγεται Τουρκία, απο τον στρατηγό Φράγκο. Συνεχίζει αναλύοντας τις σφαιρες επιρροής και ποιο είναι το ζητούμενο του αδίστακτου Γενίτσαρου Σουλτάνου και πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.
Posted on Mar 04, 2021
IHA presents Dr. Malkidis: Οταν μιλούσαμε για Μειοδότες, από το 48:00' έως το 59:10', ο Dr. Malkidis στο 55:45'-56:16' ανέφερε για την Γενοκτονία στον Καναδά, δίνοντας Credit στο CHC "...το γνωρίζω οι Kαναδοί ήταν μαζί σας, οι "Ελληνες" απέναντι σας (οι ολίγοι βέβαια)". Ο Dr.Μαλκίδης έχει συνεισφέρει στον αγώνα του CHC.
Posted on Mar 04, 2021
Ανάμεσα σε Μωάμεθ και Σουλεϊμάν: Ο Ερντογάν «αποκαθηλώνει» τον Ατατούρκ | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 28/2/2021 | OPEN TV
Posted on Mar 04, 2021
not found
22 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Ακαδημαϊκοί, Πρέσβεις ε.τ., Ανώτατοι Στρατιωτικοί εα. Καθηγητές Πανεπιστημίων, Συγγραφείς και Διανοούμενοι, με μακρά ενασχόληση με το Κυπριακό, συνυπέγραψαν Διακήρυξη για την Κύπρο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό
Posted on Mar 02, 2021
not found
Πλήρες κείμενο της Διακήρυξης 22 προσωπικοτήτων, που εκφράζουν την έκπληξή τους για την προθυμία των Κυβερνήσεων της Ελλάδος και Κύπρου να συμμετάσχουν σε νέα Πενταμερή, εν μέσω των συνεχιζόμενων Τουρκικών παραβιάσεων της Κυπριακής ΑΟΖ, νέων προκλήσεων σε Αμμόχωστο και Τουρκική μετακίνηση σε νέα διεκδίκηση «ίση κυριαρχία» και «δύο κράτη»!
Posted on Μαρ 2, 2021
not found
Η Επιτροπή «Τουρκοσειρών» του ΙΗΑ προειδοποιεί! Η νέο-οθωμανική φαντασίωση πλησιάζει ταχύτατα στην κορύφωση της. Αναφέρουμε τις 5 κορυφαίες εταιρίες σε διαφημιστικά που τον Φεβρουάριο 2021, «τροφοδότησαν» την τουρκική προπαγάνδα. Δυστυχώς εν Ελλάδι κάποιοι ζουν σε παράλληλο Σύμπαν!
Posted on Mar 01, 2021
not found
Δελτίο Τύπου:Επιστολή ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ προς τον Ελληνα ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ:« ΑΣΚΗΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ »
Posted on Feb 26, 2021

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team