Λ. Χρυσανθόπουλος: Μέλος της Ομάδας μας τω 4 Φορέων. Επιστολή στον Γερμανό Καγκελάριο και η Τουρκική Απειλή!
not found
Η 5η Ακτογραμμή στην Μεσόγειο Τουρκία, προκαλεί την Πρώτη της Μεσογείου Ακτογραμμή Ελλάδα!!!
not found
not found
Η ομάδα που υπήρξε για σειρά ετών στην διοίκηση της Κοινότητας Μοντρεαλ και κατηγορείται απο τους πάντες για διχασμό και κακή οικονομική διαχείρηση, κατέρχεται με το όνομα ΕΝΟΤΗΤΑ, που αποτελεί προσβολή στην Ντροπή. Αναγκάζει όμως, δύο άλλες ομάδες να διεκδικήσουν την εξουσία. O πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου πάει πίσω στην ιστορία και κάνει ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ αληθών γεγονότων, ζητώντας την συμμετοχή στις κάλπες, για μια καινούργια υγιή Διοίκηση !
Posted on Jun 11, 2022
not found
O oμότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά Αντώνης Φώσκολος : στο ekriti: Δίνουμε δεκάδες δισ. ευρώ για να εισάγουμε ενεργειακές πρώτες ύλες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όσα χρήματα βγάζουμε από τον τουρισμό ετησίως, περίπου 17 δις ευρώ, τα δίνουμε για εισαγωγή ενεργειακών πρώτων υλών που υπάρχουν στην Ελλάδα", λέει χαρακτηριστικά.
Posted on Jun 11, 2022
not found
Η ομότιμος καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μιου Κρήτης Ελένη Σαβάκη μέλος της Επιτροπής των 4 Φορέων για τις Γερμανικες Επανορθώσεις, σε μια Ιστορικό-πολιτική ανάλυση, με παραδείγματα αποδυκνείει, γιατι οι Γερμανοί δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται για κυρώσεις στους Ρώσους για ωμότητες πολέμου και οι Ευρωπαίοι μιλάνε για Δημοκρατία. Οι Έλληνες μιλούν για Διεθνες Δίκαιο, ΚΑΙ το έχουν το δικαίωμα. Συμβουλή μου όμως, ΟΠΛΙΖΕΣΤΕ σαν αστακοί για να το επιβάλετε!
Posted on Jun 9, 2022
not found
Professor Maria Negreponti Delivani: Η Ελλάδα στη δίνη της ανόδου των επιτοκίων! Αισιόδοξες προβλέψεις για την υλοποίηση ρυθμών ανάπτυξης, σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, υπέκυψαν υπό το βάρος των αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και των πρωτόγνωρων κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας. Αναμενόμενος ρυθμός μεγέθυνσης για την Ελλάδα φέτος, από 5% συρρικνώνεται στο 1%, ανάλογες περικοπές και για τις οικονομίες της υφηλίου.
Posted on Jun 9, 2022
Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης εγκωμιάζει το έργο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, στο 19.20 λεπτό. Τον ευχαριστούμαι! Δυστυχώς στον Καναδά, ενώ οι Καναδικοί φορείς και η Κυβέρνηση συνεργάζονται με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και τα αποτελεσματα το αποδεικνύουν, οι Διπλωματικοί μας φορείς ουδέποτε ανταποκρίθηκαν σε επιστολες μας ή κάλεσμά μας απο το 2015 και εντευθεν. Απλά διαπιστώσεις κάνουμε.
Posted on Jun 7, 2022
Πρέσβης ε.Τ. Λ. Χρυσανθόπουλος: στον Γιώργο Σαχίνη KRITI TV. Μιλάει για την Ανοιχτή επιστολή προς τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την ΥΠΕΞ Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, σχετικά με την ελληνική αποστολή όπλων στην Ουκρανία, αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο Πρέσβης είναι μέλος της Επιτροπής των 4 ΙΗΑ/CHC/HANC/ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΕΛΙΒΑΝΗ για τις Γερμανικές Επανορθώσεις!
Posted on Jun 7, 2022
Στέφανος Καραβίδας: καταγγέλλει, οτι υψηλά ιστάμενος κόμματος, τον οποίον δεν κατονόνασε του υπέδειξε ότι "θα μου βγει σε κακό διότι συμμετέχω σε εκδήλωση με Ι. Μάζη". Επειδή ο καθηγητής Μάζης, όχι μονο μας τιμάει ως μέλος του Συμβουλευτικού μας, αλλά και τον τιμάει ως λαμπρή προσωπικότητα η Παγκόσμια κοινότητα, τον παρακαλούμε, ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ να μας εμπλέκει στις εκδηλώσεις του, στο γινάτι του υψηλά ιστάμενου, που καλύτερα να μείνει ανώνυμος, προς όφελος του κόμματος του!
Posted on May 31, 2022
Tassos Anastasopoulos Η Ουκρανία βαδίζει, σε πολιτικοστρατιωτικό αδιέξοδο, καθώς ηττάται, από ένα μικρό και ανεπαρκές Ρωσικό εκστρατευτικό σώμα. (Μάιος - Ιούνιος 2022 : Η συνθηκολόγηση είναι η μόνη λύση), αλλά… επίσης, είναι πιθανό - και μάλλον, αυτό είναι το πιθανότερο - η ουκρανική ηγεσία να μην ξέρει τί να κάνει· να βρίσκεται μπροστά, σε ένα πολιτικό και στρατιωτικό αδιέξοδο, το οποίο γνωρίζει, αλλά αδυνατεί να το διαχειριστεί!
Posted on May 31, 2022
not found
Η Ελλάδα ζητά δικαίωση.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στόχος των 4 Φορέων ΙΗΑ/CHC/HANC/IΔ, δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ευρώπη. Στο κείμενο, από κάθε γλώσσα ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί και στις 4 γλώσσες. "De En El Fr".
Posted on May 25, 2022
not found
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, η κοινοτική ομάδα που ηγείται ο ιατρός Dr. George Tsoukas σε μια παροικιακή εκδήλωση στο Chateau Royale σε μια κατάμεστη αίθουσα. Τάξη, Πρόγραμμα, αξιοπρέπεια και ωραίοι άνθρωποι, που αποφάσισαν μια αλλαγή, που είναι ένα "Quantum Leap" απο τον σκοτεινό παροικιακό μεσαίωνα στην φωτεινή ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και από τον μίζερο Διχασμό στην στην αξιοπρεπή συνύπαρξη του παροικιακού Ελληνισμού! Ας μείνει το παρελθόν ένας Εφιάλτης!
Posted on May 24, 2022
not found
Διακεκριμένες Προσωπικότητες στην ετήσια Εκδήλωση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου για την μνήμη της Ποντιακής Γενοκτονίας. Παρόν το ΕΛΙΣΜΕ , Καθηγητές, Διανούμενοι, Πρέσβεις, Αναλυτές, Ανώτατοι Αξιωματικοί, Αξιόλογοι εντός και εκτός Καναδά Έλληνες, αλλα και οργανισμοί, τους οποίους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους.
Posted on May 23, 2022
Την επόμενη των σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν την Ιερά Μονή Παναγίας της Παρηγορήτισσας και προκάλεσαν την πτώση πολλών δέντρων, οι εθελοντές του Κοινοτικού Συνδυασμού ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, που ηγείται ο ιατρός Τσούκας, έφτασαν γύρω στις 10 π.μ. για να ξεκινήσουν τον καθαρισμό. "Αμ έπος αμ έργον". Χορτάσαμε... τα λόγια του "Συμμετέχω" και της... "Ενότητας" Ας δούμε τώρα τα έργα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ!
Posted on May 24, 2022
Dr. Ξενοφών Μουσσάς. Το νέο αστρονομικό ρολόι - πλανητάριο παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως την Πέμπτη 2α Ιουνίου 2022, 19:00 έναρξη τελετής. Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι μία ώρα, 19:00-20:00 ώρα Ελλάδος (9:00 - 10:00 π.μ. ώρα Hermosillo Μεξικού). Χώρος διεξαγωγής στην Ελλάδα, Ίδρυμα Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτή Μουτσοπούλου, Πειραιάς 185 35 και στο Μεξικό Πανεπιστήμιο Σονόρας και στην Εταιρεία Relojes Olvera.a.
Posted on May 23, 2022
ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ 19 05 2022 ΜΕΡΟΣ Α. Χρήσιμες πάντα οι απόψεις του πρέσβη ε.τ. κ. Λ. Χρυσανθόπουλου αλλά και όσων άλλων γνωρίζουν τι συμβαίνει στο παγκόσμιο διπλωματικό/γεωπολιτικό σκηνικό. Στο 23:00 λεπτό ο πρέσβης κ. Χρυσανθόπουλος, μέλος της Επιτροπής Γερμανικών Επανορθώσεων των 4 Φορέων ΙΗΑ/CHC/HANC/ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΕΛΙΒΑΝΗ ανφέρει τα δύο μέτρα και σταθμά Γερμανίας-Ρωσίας!
Posted on May 23, 2022
Η Επιτροπή των 4 Φορέων Ιnternational Hellenic Association/Canadian Hellenic Congress/Hellenic American National Council/ Ιδρυμα Νεγρεπόντη Δελιβάνη για τις Γερμανικές οφειλές. Παραθέτουμε το Αρχείο του ΙΗΑ, μια απο τις 4 οργανώσεις της κοινής επιτροπής, που περιλαμβάνει Ομιλίες, Βιβλία, Άρθρα, Δελτία & Επιστολές, Videos, Βιβλιογραφία κ.α. Ψηφίσματα μόνο δεν αρκούν, αλλά έργο.
Posted on May 23, 2022
not found
ΔΗΛΩΣΗ του Canadian Hellenic Congress ΓΙΑ την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ του ΠΟΝΤΟΥ, εκτός απο τα ΕΡΓΑ !
Posted on May 21, 2022
Του Θεοφάνη Μαλκίδη: Η Τουρκία ζητά από τη Σουηδία να παραδώσει τη βουλευτή του Κοινοβουλίου της Γκιουλάν Αβτζί! Η απόφαση της ολομέλειας του Σουηδικού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει, με ψήφους 131 υπέρ και 130 κατά, την Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων με την καθοριστική ψήφο της κουρδικής καταγωγής βουλευτού Γκιουλάν Αβτζί (Gulan Αvci), αποτέλεσε μία μεγάλη επιτυχία, η οποία ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο. Bravo Ηρωίδα Gulan!
Posted on May 21, 2022
Αντιθέσεις στην ΚΡΗΤΗ TV - Σαχίνης. Η μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα, η ενεργειακή κρίση και επάλληλες κρίσεις σε οικονομία, εφοδιαστικές αλυσίδες και τροφή , στον απόηχο των εξελίξεων στο πολεμικό πεδίο της Ουκρανίας. Οι πρέσβεις Δ. Καραιτίδης,Λ. Χρυσανθόπουλος, Γ. Αυφαντής. Οι Αναλυτες Χ. Δήμας, Γ. Αδαλής, Β. Λύκος, και ο πτέραρχος Θ. Παπανικολάου.
Posted on May 21, 2022
Ο πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: στο RT, αναλύει το θέμα των κυρώσεων που βιάζεται να επιβάλλει η Δυση στους παλαιούς κορυφαίους διπλωμάτες της, όπως π.χ στον τέως καγγελάριο Σρέντερ, επειδή διαφωνούν με ορισμένες ακρότητες ορισμένων ευρωπαικών κυβερνήσεων προς την Ρωσία,όταν μάλιστα δεν υπάρχει στην ουσία κήρυξη πολέμου, μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας.
Posted on May 21, 2022
not found
Ανοιχτές επιστολές στους Τούρκους ισλαμιστές (2): Προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου από ΙΗΑ. Στο International Hellenic Association έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί ανοιχτές επιστολές προς διάφορους αξιωματούχους των ισλαμιστών που ελέγχουν την τουρκική εξουσία (Ρ. Τ. Ερντογάν, Μεβούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) – μερικές από αυτές μεταφρασμένες τόσο στην Αγγλική όσο και στην Τουρκική γλώσσα.
Posted on May 21, 2022
not found
ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ αποτείει τον απαιτούμενο σεβασμό στον φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μαρτζώκα , κέντρο φωτογραφίας, που τόσο αναπάντεχα έφυγε απο κοντά μας. Η απώλεια στελεχών σαν τον Χρήστο αφήνει μεγάλα κενά στην παροικία μας. Τα ειλικρινά Συλλυπητήρια του Εθνικού Συμβουλίου στην Οικογένεια. Καλο σου ταξίδι στην γειτονιά των Αγγέλων φίλε Χρήστο και συνεχίζουμε τον αγώνα που αρχίσαμε μαζί. Αιωνία σου η Μνήμη!
Posted on Μαυ 19, 2022
Ο πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις κι η Τουρκία (ηχητικό), όπου εξηγεί στον 98.4. τις θεατές και αθέατες πτυχές των επαφών του Έλληνα Πρωθυπουργού, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, αλλά και το ρόλο της Τουρκίας με το «βέτο» στο ΝΑΤΟ, για την Σουηδία και Φινλανδία σε σχέση με την σύγκρουση Ρωσίας -Δύσης στην Ουκρανία!
Posted on May 17, 2022
not found
Η ομότιμος καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Eleni Savaki, μιλάει στήν ΕΡΤ1 για τις Γερμανικές Επανορθώσεις εκ μέρους της επιτροπής των 4- Φορέων που συγκροτούν την Επιτροπή Επανορθώσεων Ιnternational Hellenic Association/Canadian Hellenic Congress/Hellenic American National Council και ϊδρυμα Νεγρεπόντη Δελιβάνη, που έχουν αναγνωριστεί για την προσφορά τους στο Εθνικό αυτό θέμα.
Posted on May 17, 2022
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο | 17/05/2022 ! Congratulations the best speech ever heard from prime minister. Μπράβο στον Πρωθυπουργό, ακόμα και ο πιο επικριτικός σχολιαστής δεν μπορεί να του καταλογίσει ψεγάδι, όσο κακοπροαίρετος και κακόπιστος να είναι. Η παρούσα ιστοσελίδα είναι απολιτική αλλά στο απόλυτα θετικό, δεν μας επιτρέπεται να διαφωνίσουμε και να μην πάρουμε θέση! και η θέση μας είναι...και πάλι Εύγε!
Posted on May 17, 2022
Καλεσμένος στην εκπομπή RADIO SYNTHESIS στις 10.05.22 ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος Πρέσβης ε.τ. ο οποίος υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδος στην Αρμενία, την Πολωνία, τον Καναδά, ως Γ.Γ. του ΟΣΕΠ (2006-12) και ως Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης μαζί με τον πρέσβη, ο Γιάννης Γκέκας , ο δυναμικός πρόεδρος της Παμμακεδονικής Γερμανίας στον Κώστα Καχριμανίδη.
Posted on May 15, 2022
not found
Από το ΙΗΑ Λεωνίδα Κουμάκη, Ανοιχτές επιστολές στους Τούρκους ισλαμιστές. Αναρτήθηκε τον Γενάρη του 2017, προς τον Ρετζέπ Ταγίπ, Ερντογάν σουλτάνο της Τουρκιάς. Αλλά είναι επίκαιρο και το επαναφέρουμαι. Μου αρέσει η δυναμική πένα του Λεωνίδα, που προέρχεται απο την Κωνσταντινούπολη και δυστυχώς τα έχει ζήσει με την οικογένεια του και ασφαλώς γνωρίζει τι γράφει και καλό να μαθαίνουμε και εμείς απο πρώτο χέρι και έχει βαρύ χέρι ο Λεωνίδας!
Posted on May 15, 2022
Ο Πτέραρχος ε.α κύριος Γιαννιτσόπουλος οργανωτής και συντονιστής της εκδήλωσης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΛΙΣΜΕ) με πρόεδρο τον γνωστό Γεωπολιτικό Αναλυτή αντιστάτηγο ε.α. κ. Ιωάννη Μπαλτζώη χαιρετίζουν και δίδουν τα εύσημα στο ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ εξαίρωντας το εθνικό του έργο. Τους ευχαριστούμε για την τιμή, διότι εύσημα απο αναγνωρισμένες προσωπικότητες μας δεσμεύουν να συνεχίσουμε το εθνικό μας έργο.
Posted on May 12, 2022
Κώστας Φωτιάδης " Η Ολμπράιτ εμπόδισε να εκδοθούν από τη Βουλή τα ντοκουμέντα της Γενοκτονίας των Ποντίων". Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης του ΕΛΙΣΜΕ, στην οποία τύχαμε της Τιμής, ως Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, να συμμετέχουμε. Η αναγνώριση της προσφοράς μας στα Εθνικά θέματα απο κορυφαία Γεωστρατηγικά Ιδρύματα και αξιόλογους Αναλυτές, μας δίνουν το στίγμα, ότι προχωράμε σωστά και θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία. (Δέτε και αριστερή εικόνα).
Posted on May 12, 2022
Ενώ η αντεθνική υστερία της υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων του Επαρχιακού Κογκρεσου Κεμπέκ και της φωνής της Κοινότητας Μοντρεαλ ενάντια στο Εθνικό Κογκρέσο συνεχίζεται εν όψει κοινωτικών εκλογών;;; στο ΚΡΙΤΗ ΤV με τον κ. Σαχίνη, τα 2 μέλη της Επιτροπής των 4 φορέων ΙΗΑ/CHC/HANC/ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΛΗΒΑΝΗ, πρέσβης ε.Τ. Λ. Χρυσανθόπουλος (10:10') και Α. Συγγελάκης (18:25') αναφέρονται στο Εθνικό έργο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου. Συνεχίζουμε απτόητοι!.
Posted on May 11, 2022
not found
Αριστομένης Συνγκελάκης Μέλος της Επιτροπής των 4 Φορέων και υπευθυνος του Εθνικού Συμβουλίου για το θέμα των Επανορθώσεων ως γνώστης του αντικειμένου για περισσότερο απο 25 χρόνια. Αναφερόμενος στο χτεσινό επιφώνημα της αξιόλογης τέως πρυτάνεως Maria Negreponti-Delivanis "Μήπως, λέω μήπως, είναι η ευκαιρία να κινηθούμε με μεγαλύτερη ένταση; Να ευαισθητοποιήσουμε όσο γίνεται τα ΜΜΕ;", δευτερώνω "Αμ Έπος Αμ Έργον" και το πράττουμε!
Posted on May 11, 2022
not found
Μετάφραση από τα Γαλλικά 80% του αρχικού κειμένου "L'Allemagne a-t-elle une dette de guerre envers la Grèce?" του Soren Seelow από τον Δρα Χρήστο Κατσάνη , που είχε δημοσιευτεί στην LE MONDE τον Φεβρουάριο του 2012. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως κοιτάζοντας αυτές τις δημοσιεύσεις, ανακαλύπτει κανείς ονόματα ιστορικών, δημοσιογράφων κλπ, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα των Γερμανικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα.
Posted on May 10, 2022
Μουσείο Καραθεοδωρή Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή, αλλά και ενδιαφερόμενοι συνέλληνες, σας στέλνουμε το video του μήνα με περιεχόμενο τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Σμύρνης «ΦΩΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ». Ως γνωστό το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο ειναι μέλος του Μουσείου Φίλων Καραθεοδωρή, αλλά και ορισμένα μέλη του προσωπικά.
Posted on May 10, 2022
not found
Tης Μαρίας Νεγρεπόντη – Δεληβάνη Η Ελλάδα στη δίνη των συνεπειών της ανόδου των επιτοκίων. Καθηγήτρια & Πρύτανης ΑΒΣΘ, Ιδρυτικό στέλεχος του Δημοκρίτειου Πανεπ/ου Θράκης. H καθηγήτρια Μαρία Δεληβάνη ειναι μέλος της Επιτροπής των 4 φορέων Ιnternational Ηellenic Αssociation, Canadian Hellenic Congress, Hellenic American National Council και Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δεληβάνη για τις Γερμανικές επανορθώσεις!
Posted on May 10, 2022
not found
Βασίλης Χονδρόπουλος Μια αφήγηση η οποία μου άρεσε και την δημοσιευω. Παρμένη από την ομάδα "ΤΟ ΠΑΛΙΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ" , που είναι μια ανοιχτή ομάδα που φτιάχτηκε με σκοπό τις όμορφες αναμνήσεις που έχουμε όλοι μας από το παρελθόν χωρίς χρονικό περιορισμό. Μάικλ Βέντρις είναι κάποιους από εκείνους τους ανθρώπους, που θεωρώ χρέος να μην τους ξεχνάμε και να τους μνημονεύουμε!!
Posted on May 10, 2022
not found
Στον Πέτρο Μηλιαράκη Τα θερμά και ειλικρινά συλληπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου, από τους φίλους και συναγωνιστές στα διάφορα μετερίζια, στους πολλούς αγώνες και δεν είχε λίγους! Ειδικά απο το International Hellenic Association, Canadian Hellenic Congress, Hellenic American National Council και Ίδρυμα Νεγρεπόντη - Δεληβάνη. Φίλε και συναγωνιστή Πέτρο, Αιωνία σου να είναι η Μνήμη! Βιογραφικό εντός
Posted on May 7, 2022
not found
Το μετάφρασα καθ' υπόσχεση. Vasileios Valasakis Ισραελοποίηση ή συμβιβασμός: Και αφελέστατα συμπεραίνει στο τέλος του άρθρου ο κ. Βαλασάκης "Η Τουρκία δεν θα έχει νομικά μέσα για να στηρίξει τις απειλές της και τον στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό για να επιβάλει τη θέλησή της". Ουτοπίες! Χίμαιρες! Γιατί έχει τώρα νομικά μέσα; Τα εφευρίσκει και τα επιβάλλει. Για την επιστροφή του Ασώτου-Τουρκία σφάχτηκε ο "μόσχος ο σιτευτός"-μαντευτε τον και οχι για τον δεδομένο, πάντα πιστό στο Σπίτι!
Posted on May 7, 2022
Εκδήλωση ΕΛΙΣΜΕ. Συντονιστής Αντιπτέραρχος ε.α. Θόδωρος Γιαννιτσόπουλος. Χαιρετισμός του προέδρου του ΕΛΙΣΜΕ στρατηγού ε.α Ι. Μπαλτζώη. Συμμετοχή ομιλητών Δρα. Κώστα Φωτιάδη, Δρα. Αννα Κωνσταντινίδου, καθηγήτρια Γιώτα Ιωακειμίδου, ταξίαρχου ε.α Σάββα Καλεντερίδη. Ναύαρχος ε.α Β. Μαρτζούκος κ.α εκλεκτοί. Συμμετοχή CHC, όπου στο 12:30', χαιρετισμός του προέδρου Δρος. Χαλάτση ακολουθούμενου του Γραμματέα Δρος. Πάππα.
Posted on May 5, 2022
not found
Μιμή Ντενίση Η Σμύρνη και η καταστροφή της.. Συντονιστής Δ.Βόγγολης. H Μιμή Ντενίση μας μιλάει για την «Κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Μύθοι κ αλήθειες γύρω από την καταστροφή της». Με τον τρόπο που διδάσκεται η Ιστορία στα σχολεία, κουράζει, απογοητεύει και τελικά γίνεται μονότονη. Εδώ η κα. Ντενίσση ακολουθεί ύφος διαφορετικό, λιγότερο εθιμοτυπικό και περισσότερο περιγραφικό. Ας την ακούσουμε!
Posted on May 5, 2022
Τιμή στον Δημήτριο Μανωλάκο, που του αξίζει χωρίς υλική οφέλεια απο τους τιμώντες. Μας θλίβει όμως, ότι ένας οργανισμός ανευ υπόστασης στο Ελληνοκαναδικό γίγνεσθαι, προτίθεται να "τιμήσει" μια υψίστης εμβέλειας προσωπικότητα, χρησιμοποιώντας την, για ίδια οικονομικά συμφέροντα και οφέλη, όταν ο σκοπός συλλογής των χρημάτων δεν είναι καθόλου ξεκάθαρος. Tου αξίζουν ειλικρινέστερα εύσημα και αναγνώριση, χωρίς υλικά οφέλη απο τους τιμώντες!
Posted on May 3, 2022
not found
36 years after the accident Dr. Pappas describes the Chernobyl disaster on 26 April 1986 at the No. 4 reactor in the Chernobyl Nuclear Power Plant, Kiev!! Είναι διεθνώς γνωστό, ότι η Καναδική εργασία και μελέτη που έγινε από την ομάδα μας, στην AECL, στο να αποκαλυφθούν και εξηγηθούν οι λόγοι και οι αιτίες που οδήγησαν στο ατύχημα, γίνανε αποδεκτές, από το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου και το γεγονός αυτό αναγνωρίσθηκε από την Σοβιετική ένωση
Posted on May 3, 2022
Μέσα στα πλαίσια της επερώτησης των 4 φορέων (ΙΗΑ, CHC, HANC, IΔ) όπου εκτός του ΚΚΕ (έκπληξη, με την καλή έννοια!), κανένα από τα κόμματα απάντησε. Χρ. Σταμούλη: Η Γερμανική προσφυγή στη Χάγη και η ανάγκη στρατηγικής στην Ελλάδα. Η Γερμανία επανέρχεται, 10 χρόνια μετά, για το θέμα των υποχρεώσεών της, τις οποίες επιμένει να αφήνει ανεκπλήρωτες. Κυβέρνηση, σιγή ιχθύος. Ατιπολίτευση, Σιγή ασυρμάτου! Στην επικείμενη προεκλογική καμπάνια, άπαντες θα βοούν...για λίγο!
Posted on May 2, 2022
Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης τιμάται με το Γαλλικό παράσημο, ως Αιξωματούχος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα. Το CHC είναι υπερήφανo που έχει στο Συμβουλευτικό του τον διεθνούς εμβέλειας Καθηγητή Μάζη! Ακολουθεί ο λόγος του Πρέσβη έγγραφος, που λέει: "Μου θυμίζετε τους ρήτορες της 3ης Γαλλικής Δημοκρατίας, γιατί συνδυάζετε ισχυρές πεποιθήσεις και άψογη ρητορική. Μέσα σας υπάρχει ένας Κλεμανσώ!!!". Μεγάλη τιμή η παρομοίωση με τον ΤΙΓΡΗ της Ευρωπαικής διπλωματίας.
Posted on May 1, 2022
Η Εγκάρδια χειραψία του υποψήφιου προέδρου της Κοινότητας, γιατρού Τσούκα , με τον πρόεδρο του CHC γιατρό Χαλάτση , τερματίζει την διχόνοια, που έσπειρε και καλιεργούσε επί 8ετία η ομάδα...ΕΝΩΝΩ του Παγώνη και των διαδόχων αυτού. Ομάδα που τελικά αποδειχτηκε, ΔΙΧΑΖΩ-ΔΙΑΛΥΩ, μοιραία για την παροικία, μια και είχε επίσης αποβάλλει όλα τα παροικιακά ΜΜΕ. Μια νέα εποχή φαίνεται ante portas και ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ευχόμαστε!
Posted on Apr 30, 2022
Ο στρατηγός Δημήτρης Βόγγολης, μέλος της αδελφής οργάνωσης ΙΗΑ είναι ο υπευθυνος, μαζί με άλλους, της ομάδας για την καλιέργεια και διάδωση της Ελληνικής γλώσσας. Ειναι πλεον φαεινότερο Ηλίου, οτι οι σωστές ενέργειες γα την λειτουργία της Πατρίδας δεν γίνονται απο το επίσημο κράτος, αλλά απο ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία, τους γνωστούς άμισθους πρεσβευτές των Εθνικών συμφερόντων, που ενίοτε, ιστορικά γνωστό, ποινικοποιούνται!
Posted on Apr 30, 2022
ΦΙΛΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΖΗ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΣΥ, ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ, ΩΣ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Posted on Apr 29, 2022
Κοντά στις πύλες της κολάσεως Ιωάννης Μάζης (20-4-2022) Την εκκίνηση της δεύτερης φάσης του πολέμου στην Ουκρανία σχολίασε ο Δρ. Μάζης. Φοβάμαι, ότι φτάνουμε κοντά στις πύλες της κολάσεως με τις αναφορές για πυρηνικά όπλα. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μία διπλωματική συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσει ως μονωτικό στον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας. Δεν αντιμετωπίσαμε ως ενιαία Ευρώπη τις συνέπειες της σύγκρουσης αυτής.
Posted on Apr 28, 2022

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team