Συγκλονιστικός - Καταπέλτης ο Σαμαράς: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»...Ας προσέξουμε !
CHC 40th ANNUAL MEETING 27 NOV.2022 - Κύριος Ομιλητής Δρ. Ιωάννης Μπουγάς στις 2μ.μ
loading...
loading...
Λεωνίδας Κουμάκης μέλος του ΙΗΑ και συνεπώς συνεργάτης του CHC με Ζωή Ηλιοπούλου. Διεθνής ημέρα για το τέλος της ατιμωρησίας. Γεννημένος στην βασιλεύουσα, γνωρίζει την Τουρκία, όσο κανείς άλλος. Όταν γράφει,εκφράζεται με τον πλέον παραστατικό τρόπο την ωμή πραγματικότητα και τα φρικτά λεκτικά παραπτώματα ενός τρομοκράτη του Ερντογάν, ο οποίος λέει τους άλλους τρομοκράτες. Ο Ταγίπ διακατέχεται από ανείπωτες διαστροφές, ψυχικά πωρωμένες και γυμνές από κάθε ιδανικό.
Posted on Nov 24, 2022
O πρέσβης επί τιμή μελος του ΙΗΑ και μέλος του Συμβουλευτικού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος μιλάει μεταξύ άλλων για τις Γερμανικές επανορθώσεις. ο κ. Χρυσανθόπουλος είναι μέλος κοινής επιτροπής που δημιουργήσαμε και συμμετέχουν το ΙΗΑ, Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, HANC και Ιδρυμα Δελιβάνη. Η Επιτροπή συνεδριάζει μια φορά το μήνα συνεχώς για περισσότερο από ενα χρόνο, μέσω ΖΟΟΜ. Ο κ. πρέσβης εκφράζει τις αποφάσεις της Επιτροπής μας.
Posted on Nov 24, 2022
loading...
CANADIAN HELLENIC CONGRESS - ANNUAL MEETING 27 NOV. 2022 - DELEGATE PACKAGE. Πλήρεις πληροφορίες και οδηγίες για την διεξαγωγή του 40ου Συνεδρίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, με τις απαραίτητες φόρμες προς συμπλήρωση από τα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη του οργανισμού.
Posted on Nov 21, 2022
Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για την επέτειο της 21η Νοεμβρίου. Σαν Εθνικός οργανισμός το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ αισθάνεται την υποχρέωση να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, τον χαιρετισμό προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ελληνικό λαό. Αλλά και να ακουστεί σε εχθρύς και φίλους, ότι η Ελλάδα ακολουθεί την Λατινική ρήση "Si vis pacem, para bellum" - "Εάν επιθυμείς ειρήνη, προπαρασκευάσου για πόλεμο"
Posted on Nov 21, 2022
Το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CHC) είναι περήφανο για την ποιότητα των μελών του Εθνικού του Συμβουλίου(ΕΣ), που πλαισιώνεται από προσωπικότητες που συνεχώς αυξάνουν, όπως και του Συμβουλευτικού του.
Πρόσφατα, ο Dr. Passaris, μέλος του ΕΣ, του CHC, καθηγητής του New Brunswick University, τιμήθηκε με το Antonios Kounalakis Award . Πριν 2 χρόνια είχε πάλι τιμηθεί από την Επαρχιακή Κυβέρνηση. Του ευχόμαστε και ακόμα περισσότερους επαίνους.
Posted on Nov 17, 2022
Tο παρόν μου εστάλη από τον captain Ρήγο, πρόεδρο του ΙΗΑ με τον οποίο συνεργαζόμαστε. O Χίτλερ είπε «ποιός θυμάται την Γενοκτονία των Αρμενίων». Και τίθεται το ερώτημα «Ποιος θυμάται/ξέρει τι έγραψε ο Μιχάλης Ροδας, γραμματέας του Στεργιάδη το 1916?». Το πρόβλημα με τους Γερμανούς είναι διαχρονικό. Ο Ροδάς τελειώνει το 1916. Κάποιος πρέπει να γράψει ένα άρθρο. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ από το 1916 έως σήμερα. Ο Ροδάς η κατοχή και τα μνημόνια δίνουν αρκετό υλικό. Αξίζει να το διαβάσετε.
Posted on Nov 17, 2022
Η Ομογένεια στο Μοντρεαλ γιόρτασε ένδοξα την 28η Οκτωβρίου 1940 με πρωτοβουλία του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ (CHC) & του συλλόγου 300 Spartans, αναφέρει η έγκριτη εφημερίδα του Μοντρεαλ ΧΡΟΝΙΚΑ - The Montreal Greek Times. Πλήθος κόσμου αλλά και επισήμων από όλα τα επίπεδα της Καναδικής ηγεσίας, Κυβέρνηση, Γερουσία, Δημοτικες Αρχές, Σύλλογοι καθώς φαινεται στο μικρού μήκους documentary. Στη μέση ο πρόεδρος του CHC Dr. Halatsis.
Posted on Nov 10, 2022
loading...
ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ & 300 SPARTANS ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ "ΟΧΙ" !. Click the icon αριστερά, να διαβάσετε τα ονόματα των επισήμων απο τις διάφορες βαθμίδες της Καναδικής, αλλά και Ελληνικής ηγεσίας, που τίμησαν την ενδοξη εθνική μας εορτή, αποδεικνύοντας την εθνικοφροσύνη τους και την ελληνικότητα τους. Τους ευχαριστούμε και τους Τιμούμαι!
Posted on Nov 8, 2022
loading...
Η Διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ (HCGM) απένειμε στο μέλος του Δ.Σ της, κ. Γιάννη Βάθη, έπαινο και εύσημα για την εθελοντική του δουλειά στην Ελληνική Κοινότητα. ο κ. Βάθης είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (CHC) και αισθανόμαστε περήφανοι διότι αποδείξαμε για πολλοστή φορά, ότι το CHC στελεχώνεται από αξιόλογους και αξιέπαινους εθελοντές, που αποτελούν Παράδειγμα προς Μίμηση.
Posted on Nov 8, 2022
Ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης: για ελληνοτουρκικά και ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. O Αντιστράτηγος είναι πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, δλδ του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, με πολιτικές Εθνικού συμφέροντος, διαμετρικά αντίθετες του ΕΛΙΑΜΕΠ (με "Ε" αρχιζει και αυτός), περιβόητου για τις πολιτικόστρατηγικές του απόψεις, που γεννούν πολλά ερωτηματικά για τους σκοπούς και στόχους του. Το CHC συνεργάζεται με το ΕΛΙΣΜΕ.
Posted on Nov 8, 2022
loading...
Το άρθρο αυτό, πάρα πολύ σημαντικό, του καθηγητή Μάζη, μέλους του Συμβουλευτικού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου , δημοσιεύθηκε σήμερα στην ΕΣΤΙΑ. Αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας. Είναι για τα «εγκλήματα πολέμου» και «κατά της ανθρωπότητάς» της Τουρκίας στην Κύπρο για τα οποία, μέχρι σήμερα, ως Ελληνικό κράτος, δεν έχουμε ζητήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας! Για την Ουκρανία, αν και ορθώς πράτοντες, υπήρξαμε οι πρώτοι και κορυφαίοι!
Posted on Nov 6, 2022
George Papasimakis: Live - Στη Γαλλία ο ΥΕΘΑ για 4η Belharra και κορβέτες - Στα ΗΑΕ ο Δένδιας - Ειδήσεις! Παραθέτω την αφήγηση του κ. Παπασημάκη διότι πιστεύω οτι τα λεγόμενα του έχουν ουσία και περνάει σημαντικά μηνύματα. Ακούστε τον!
Posted on Nov 6, 2022
Ο πλεον ειδικός στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σε παγκόσμια εμβέλεια καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος στο Institute of Petroleum στον Καναδά, ΑΛΛΑ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ απο την Επαρχία της Αλμπέρτας Αντώνης Φώσκολος σε συνέντευξη στον Λάμπρο Καλαρρύτη με θέμα "Ο κύβος ερρίφθη για τα ελληνικά κοιτάσματα - Η Ελλάδα πάει για χρυσό αιώνα"
Posted on Nov 5, 2022
Ιωάννης Μάζης: Άκυρη η ΣYΜΦΩNIA των ΠPEΣΠΩN. O καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης και μέλος του Advisory Board του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στην παρούσα συνέντευξη αναλύει με την σαφήνεια, που τον χαρακτηρίζει την πλήρη ακυρότητα του κατασκευάσματος της προηγούμενης κυβέρνησης που την αποκαλούμαι Συμφωνία των Πρεσπών. Ας τον ακούσουμε λοιπόν!
Posted on Nov 5, 2022
Ν. Κοτζιάς: "Αποτροπή και διάλογος για να μην υπάρξει θερμό επεισόδιο".Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο σαν ΜΗ κομματικός οργανισμός δημοσιεύει απόψεις όλων των κομμάτων χωρίς καμμία δέσμευση. Μια Γεωπολιτική Ανάλυση απο τον Νίκο Κοτζιά, που εκφράζει απόψεις που χρείζουν την προσοχή εκείνων, που επιθυμούν σφαιρική άποψη στα Γεωπολιτικά.
Posted on Nov 4, 2022
Ιωάννης Μάζης: Ελλάδα-Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία-Μια σύνθετη παρτίδα στην περιοχή. Αναμφισβήτατα θα χαρακτηρίσω την παρούσα συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική με την σαφήνεια και το Humour, που χαρακτηρίζουν τον κ. καθηγητή. Με το γνωστό του ύφος, πνεύμα και γνώση δεν κουράζει και κάνει τα λεγόμενα του εύπεπτα. Οπωσδήποτε θα βγούμε σοφότεροι. Ας τον ακούσουμε λοιπόν!
Posted on Nov 4, 2022
Το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CHC) διοργανώνει και προσκαλεί την Ομογένεια να παραυρεθεί στην τελετή κατάθεσης στεφάνου το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 στις 11:00πμ για να τιμήσει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την επέτειο της 26ης Οκτωβρίου 1912 – Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Η τελετή – διοργανώνεται σε συνεργασία με την οργάνωση 300 ων Σπαρτιατών του Κεμπέκ. Θα λάβει χώρα στο Κενοτάφιο του Δημαρχείου του Λαβάλ. Επισυνάπτεται η πρόσκληση με σχετικές πληροφορίες.
Posted on Oct 28, 2022
loading...
Μήνυμα του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ (CHC) μέσω του προέδρου του κ. Θεόδωρου Χαλάτση προς την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΓΗΣ για τις επετείους της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το CHC τιμάει ΜΝΗΜΕΣ αλλά και εκείνους που τις Δημιούργησαν. Παράδειγμα προς όλους. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!
Posted on Oct 18, 2022
Του Περικλή Ζορζοβίλη Εκεί που μας χρωστούσαν... Η γερμανική εταιρία Krauss Maffei Wegmann (KMW) ζητάει και τα ρέστα για τα 170 άρματα μάχης, που πληρώσαμε χρυσά. Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά τόκους αρμάτων, ανταλλακτικών, εργαλείων, εξοπλισμού εκπαίδευσης, συντήρησης και υποστήριξης που έχει αποπληρωθεί στο σύνολό τους από το Ελληνικό Δημόσιο, ΑΛΛΑ για τα ΔΙΣ από την Κατοχή, ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ να αγαπιώμαστε.
Posted on Oct 5, 2022
Του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Η συνεργασία του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου με τον πρόεδρο Δρα. Μαλλιά, την κυρία Γεωργία Γιάχου και το ΔΣ του "Κωστή Παλαμά" που σε συνεργασία με την πρέσβη μας στην Γαλλία αποδίδει. Ευχαριστούμε και τον πρέσβη επι Τιμή Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο για την όποια βοήθεια του. Ας παραδειγματίζονται λοιπόν οι όσοι "σε χειμερεία νάρκη" διπλωμάτες μας, που διάγουν τον εσαεί τουριστικό λήθαργο!
Posted on Oct 5, 2022
American Hellenic Institute (AHI) President Nick Larigakis wrote to President Joseph R. Biden citing the need for a strong response from the USA for threats made by Turkish President Recep Tayyip Erdogan and Turkish government officials toward the USA and Greece. Larigakis strong letter detailed several recent examples of Turkish inflammatory statements and provocative actions. Διαβάστε την πλήρη επιστολή στην Αγγλική.
Posted on Oct 2, 2022
loading...
Του Λεωνίδα Κουμάκη μέλος ΙΗΑ με το οποίο ως γνωστό συνεργάζεται το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο. Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν, η οποία απεστάλη από το International Hellenic Association στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Posted on Oct 2, 2022

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team