ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΖΗΜΙΑ! ΜΗ ΤΗΝ ΒΛΑΠΤΕΙΣ!
Η ExonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η Ελλάδα σε επέκταση των 6 στα 12ν.μ!
loading...
Ari Babikian with CHC. Να εγκαταλείψει η Τουρκία τις φαντασιώσεις για «Γαλάζια Πατρίδα» στο CNN
loading...
Μάζης: Συμφωνίες Πούτιν. Φόβος Δύσης για Ορθοδοξία. Απόρρητοι Φάκελοι Κοττάκη του Καραμανλή. Παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» , η παρουσίαση του βιβλίου "Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή" του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη. Για το βιβλίο μίλησαν αρκετοί επισημοι και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης
Posted on Feb 2, 2023
Στρατηγός ε.α Γιάννης Μπαλτζώης Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) την φορά αυτή με τον αντιπρόεδρο, Ναυάρχο ε.α Βασίλη Μαρτζούκο αναλύει ορισμένα καυτά θέματα, τεχνικά γύρω από τα Τανκς, αλλά και Γεωστρατηγικά σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την έκβασή του.
Posted on Feb 2, 2023
loading...
"Ψήφος αποδήμων". Συνέντευξη με την Παναγιώτα Τσιούτρα στον Μιχάλη Τελλίδη CFMB 1280 AM (28/1/23). Υπάρχει αξιόλογο δυναμικό συμβούλων στην νεοεκλεγείσα διοίκηση της Κοινότητας Μόντρεαλ (HCGM). Είχαμε συνηθήσει αδιαφορία και απάθεια στην προηγούμενη διοίκηση. Ωρισμένα μέλη υπήρξαν αγενή ως προς την διαγωγή τους. Η Παναγιώτα Τσιούτρα είναι η Γραμματέας της HCGM και επίσης δυναμικό μέλος του Canadian Hellenic Congress .
Posted on Jan 29, 2023
Ολόκληρο το συγκλονιστικό κήρυγμα του Μητροπολίτη Κολομβίας, κατά κόσμο Λουΐς Αντώνιο Τόρρες Εσκβίρελ. Ακούστε τι μας λέει ο Ινδιάνος Μητροπολίτης. Γεννήθηκε στην Κολομβία και χειροτονήθηκε το 2020 Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού, από τον Μητροπολίτη Μεξικού Αθηναγόρα. Κώστας Πάππας, ως πρόεδρος του Κογκρέσου του Οντάριο το 2006, κάλεσα τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, με άδεια του Σεβασμιωτάτου Σωτηρίου και τον ξενάγησα για μια εβδομάδα.
Posted on Jan 31, 2023
Canadian Hellenic Congress Statement on International Holocaust Remembrance Day.
Posted on Jan 29, 2023
John Vlachopoulos - Μεταξύ άλλων, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Canadian Hellenic Congress, στο SOLOMOS Web Radio TV. Dr. Vlachopoulos νυν Επίτιμος καθηγητής του Chemical Engineering στο McMaster University και τέως Πρύτανης, υπήρξε και καθηγητής της Donna Strickland η οποία τιμήθηκε το 2018 με το Βραβείο Νομπελ της Φυσικής . To CHC συγκροτείται απο προσωπικότητες της διανόησης, αξιόλογους επιχειρηματίες και επαγγελματίες στους κλάδους τους.
Posted on Jan 29, 2023
Sen. Menendez Vows Not to Approve Sale of F-16s to Turkey. He also welcomed the sale of F-35 jets to Greece, noting that Greece has proven itself a strong ally in NATO, with a government and a people that “share our values,” while noting that this plays an important role in the sale of American military equipment abroad.
Posted on Jan 25, 2023
Στο πρόσφατο παρελθόν το Canadian Hellenic Congress είχε εκδηλώσει την υποστήριξη του στους Αρμένιους και μάλιστα είχαμε παρέμβει στον YPEX Canada F.Ph. Champagne και πετύχαμε το embargo των drones σε Τουρκία- Αζερμπαιτζαν. Πιστεύoυμε ότι τώρα, λόγω και των κινήσεων που σχεδιάζουμε με το Canadian Museum of Human Rights, θα πρέπει να εξετάσουμε τρόπους υποστήριξης των Αρμενίων για το Artsakh για άλλη μια φορά.
Posted on Jan 25, 2023
Dr. Ελένη Σαββάκη. Ανοικτή επιστολή στον Π/Θ Κυριάκο Μητσοτάκη για το προγραμμα MOG. Γερμανική Παγίδα! Η Ελένη Σαββάκη, ομότιμος καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είναι μέλος της Επιτροπής των 4 οργανώσεων ΙΗΑ/CHC/HANC/Ιδρυμα Νεγρεπόντη- Δελιβάνη που δημιουργήθηκε να χειριστεί το θέμα των Γερμανικών οφειλών προς στην Ελλάδα.
Posted on Jan 21, 2023
Γιάννης Μπαλτζώης: Κυρώσεις απαιτεί ο Δένδιας προς Τουρκία. Δεν είναι τυχαία η υπαναχώρηση του υπoυργού πετρελαίου της Λιβύης, ευθύς μετά την επιστροφή του από ΗΠΑ, μήτε η απόφαση του Δικαστηρίου της Τρίπολης, αλλά και η εντολή της Exxonmobil. Πολλές συγκυρίες για να θεωρηθούν τυχαίες.
Ο θείος Sam αποφάσισε να μιλήσει. Η καλύτερη ευκαιρία για την Ελληνική κυβέρνηση να οριοθετήσει. Επίσης πολλά ιστορικά διδάγματα απο τον στρατηγό!
Posted on Jan 21, 2023
Καθηγητής Γιάννης Μάζης προσκεκλημένος από τον κ. Κολοκασίδη στο Παν/μιο της Λευκωσίας. Δίνει μια πρωτοφανή ανάλυση στις καινούργιες θεωρίες ανακατανομής της ισχύος ανά την υφήλιο. Αυτή την ανάλυση πρέπει να δεί ο καθένας και ειδικά ο κάθε σοβαρός και υπεύθυνος στοχαστής. Συνοδεύεται απο τους αξιόλογους μεταπανεπιστημιακούς μαθητάς του και γνωστούς απο τα δίκτυα αναλυτές Κώστα Γρίβα και Στέφανο Καραβίδα.
Posted on Jan 20, 2023
Μαρία-Νεγρεπόντη Δεληβάνη: Μια Κυρία του Πνευματος και μέλος της Επιτροπής των 4 οργανισμών: International Hellenic Association, Canadian Hellenic Congress, Hellenic American National Council and Ιδρυμα Νεγρεπόντη-Δαλιβάνη . που σχηματίστηκε να προασπισει τα Εθνικλα μας συμφέροντα στα Γερμανικά χρέη, με την διεθνοποίηση τους μέσα στα όρια του εφικτού, που διαθέτουμε.
Posted on Jan 19, 2023
John Nomikos είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του RIEAS (Research Institute for European and American Studies) και δημοσιεύει ένα αξιόλογο άρθρο στην Αγγλική με τίτλο "Iranian UAV in the Russia- Ukraine War and a new government in Israel impact a military strike on Iran" .
Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων μπορεί και διαβάζει την Αγγλική και τέτοιου είδους άρθρα είναι προτιμότερο να δημοσιεύονται στην αρχική τους γλώσσα.
Posted on Jan 19, 2023
Θεοφάνης Μαλκίδης: Ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών τώρα ! Μια ακριβής ανάλυση με επιχειρήματα. Στην παρούσα δημοσίευση προηγείται ένα κείμενο και έπεται ένα video με συνέντευξη του Δρος. Μαλκίδη στο FOCUS FM, όπου στις 18 Jan 2023 δίνει μια ενδελεχή ανάλυση, με όλα τα παράνομα σημεία της προδοτικής συμφωνάς των Πρεσπών που δίνουν το δικαίωμα στην Ελλάδα, βάσει της συνθήκης της Βιέννης να την καταγγείλουν ως άκυρη.
Posted on Jan 19, 2023
loading...
Ενέργειες του CANADIAN HELLENIC CONGRESS με σκοπό την καταγγελία της αντεθνικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας και το αποτέλεσμα! Στις 14/12/22 το CHC στέλνει Επιστολή Διαμαρτυρίας σε Αρχηγούς Κομμάτων και έπεται η παρέμβαση Βελόπουλου. Η ΑΠΟΦΑΣΗ είχε σαφέστατες αρνητικές προεκτάσεις στην Εθνική Ασφάλεια της χώρας. Εξυπηρετούσε σκοτεινά αντεθνικά αλλότρια συμφέροντα και ήταν όζουσα...αλλά παρακολουθείστε το video.
Posted on Jan 17, 2023
Μάζης Ι: Γιατί η Λιβύη αναγκάζεται να αλλάξει στάση. Ποιος έδωσε την εντολή για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στην Κρήτη από τα 6 στα 12ν.μ; Εκείνο που αναφέρουμε επί καθημερινής βάσεως στο επάνω δεξιό μέρος της ιστοσελίδας μας Κοιτάχτε ακριβώς επάνω . Ο καθηγητής Μάζης έδωσε την απάντηση με το σκωπτικό ύφος που τον διακρίνει "Η ExonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η Ελλάδα σε επέκταση των 6 στα 12ν.μ
Posted on Jan 17, 2023
Ο πρέσβης ε.τ Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, που με την Δρ. Ελένη Σαββάκη αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Επιτροπής των 4 για τις Γερμανικές επανορθώσεις, μιλάει για την αναγνώριση των Γενοκτονιών ως πρώτο βήμα για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, αλλά στο 10:12 λεπτό υπεισέρχεται στο θέμα των Επανορθώσεων και Χρεών απο την Γερμανία, που άπτεται στις πρόσφατες ενέργειες του ΙΗΑ/CHC/HANC/Ιδρυμα Νεγρεπόντη Δελιβάνη.
Posted on Jan 15, 2023
Άρθρο του Ιωάννη Αμπατζόγλου , μέλους του ΙΗΑ & Προέδρου Επιτροπής Ελληνισμού (ΕΕ). To IHA είναι αδελφή οργάνωση με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (CHC). Η ΕΕ στις 9 Ιανουαρίου κατέθεσε τριτανακοπή κατά της υπ’ αριθμ. 27/28-7-2022 διάταξης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας περί Αναγνώρισης του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». To CHC πιστό στο πάγιο "IN UNION THE POWER", έπειτα απο την επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς, σε συνεργασία με το ΙΗΑ άπτονται των Εθνικών θεμάτων.
Posted on Jan 15, 2023
ΖΟΟΜ ΙΗΑ για Ψέριμο. Χαιρετισμός του προέδρου του CHC Δρος. Χαλάτση 7:39' στην εκδήλωση. Το CHC, όπως όλες οι Εθνικές οργανώσεις, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και διασυνδέσεις με άλλες εθνικές οργανώσεις και αξιόλογους συμπατριώτες μας, αλλά και μη, ενεργεί χωρίς πανηγυρισμούς, κραυγές και εξάρσεις, για Εθνικους σκοπούς και μόνο ! Οι Εθνικές οργανώσεις κρίνονται μόνο απο την ιστορία και όχι απο τις εκάστοτε παρασυναγωγές, όσο υψηλά και αν ίστανται!
Posted on Jan 11, 2023
ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 09 01 2023 Γ ΜΕΡΟΣ. Παρόντες στην συζήτηση ο γνωστός μας πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ στρατηγός Γιάννης Μπαλτζώης και Νίκος Καραγιαννίδης υποψήφιος βουλευτής απο Θεσσαλονίκη. Μία ελευθερη συζήτηση στην οποία ακούστηκαν σενάρια πολέμου μεταξύ Κινας και ΗΠΑ, απο τον στρατηγό Μπαλτζώη, αλλά και ακραίες καταστάσεις μέσα στην Τουρκία του Ερντογάν. Αξίζει κάποιος να τα ακούσει.
Posted on Jan 11, 2023
loading...
O πoλύ-βραβευμένος από τον Καναδά και απο την επαρχία του New Brunswick καθηγητής των Οικονομικών στο NB University Constantine Passaris ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και νυν μέλος του Εθνικού μας Συμβουλίου, υποστηρίζει με άρθρο του στην Sarah Seeley, ότι το "N.B faces Uncertain future in 2023" (Το Ν.Β αντιμετωπίζει αβέβαιο μέλλον μέσα στο 2023) και αναλύει τους λόγους!
Posted on Jan 7, 2023
loading...
H Dr. Ελένη Σαββάκη είναι Ομότιμος καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης μέλος στην Επιτροπή των 4 φορέων ΙΗΑ/CHC/HANC/ Ίδρυμα ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΑΛΙΒΑΝΗ για τις Γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα, αλλά και μέλος του Συμβουλευτικού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.
Η Δρ. Σαββάκη έγραψε ενα εμπεριστατομένο άρθρο για την ανάγκη η Ελλάδα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12νμ γύρω απο την Κρήτη και η κατάλληλη στιγμή ειναι εδώ και τώρα.
Posted on Jan 7, 2023
loading...
Ελένη Σαββάκη Ομότιμος καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, συντονίστρια του ΙΗΑ στην Επιτροπή των 4 φορέων ΙΗΑ/CHC/HANC/ Ίδρυμα ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΑΛΙΒΑΝΗ για τις Γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα, παρουσιάζει τον Απολογισμό και τα Πεπραγμένα του 2022 της Επιτροπής. Η Δρ. Σαββάκη είναι μέλος του Συμβουλευτικού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου μαζί με άλλους αξιόλογους συμπατριώτες μας.
Posted on Jan 7, 2023
loading...
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη μέλος της Επιτροπής 4 φορέων και Συμβουλευτικού του CHC, παρουσιάζει μία Νέα ομιλία του Pierre De Gaulle για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και για το μέλλον των Γαλλορωσικών σχέσεων! Είναι κάπως μεγάλο το κείμενο, που ακολουθεί, και συνιστά ενθέρμως την μελέτη του. Πρόκειται για κείμενο υψηλών απαιτήσεων, που περιλαμβάνει τη φινέτσα, καθώς και τη δυνατότητα της διείσδυσης στην ουσία των προβλημάτων, κυρίαρχα χαρακτηριστικά της γραφής των μορφωμένων Γάλλων.
Posted on Jan 7, 2023
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ προσεκτικά. Τι υπονοεί ο καθηγητής Μάζης κατά την προσωπική μου άποψη. Όταν η Ελλάς, ένα ευνομούμενο κράτος, που προασπίζει τα εθνικά της συμφέροντα ή κατ' επέκταση κάποιος Εθνικός οργανισμός, κατηγορείται ότι παραβιάζει κανονισμούς και παρανομεί απο οποιοδήποτε κράτος Μαφία ή φορέα Παρία , ΟΛΙΓΩΡΕΙ όταν δεν αντιδρά. Οφείλει δημόσια να προβάλλει το Εθνικό του έργο, καταγγέλοντας πάραυτα τον κακοήθη στην αρμόδια αρχή, εκθέτoντας τον δημόσια!
Posted on Jan 6, 2023
loading...
Μετά την επιτυχημένη διαδικτυακή διεξαγωγή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (ΕΚΚ) , στα πλαίσια του 40ου ετήσιου Συνεδρίου του στις 27 Νοεμβρίου 2022 – όπου συμμετείχαν σύνεδροι από 5 επαρχίες του Καναδά και διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Εθνικού Συμβουλίου του ΕΚΚ (CHC) – πραγματοποιήθηκε επίσης διαδικτυακά στις 15 Δεκεμβρίου 2022, η αρχαιρεσιακή συνεδρίαση του νέου Εθνικού Συμβουλίου.
Posted on Jan 6, 2023
ΤΗΣ ΖΕΑΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Η παρούσα ιστοσελίδα αναφέρεται σε Εθνικά Θέματα και οποιαδήποτε παρέκκλιση θωρείται ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΑ, αλλά θα την αποτολμήσω, διότι ο Στέφανος Καρούσος και ο Λουκάς Τριανταφυλόπουλος, τώρα στην Ελλάδα, υπήρξαν το θρυλικό TRIO MAMBO που στο νυτκερινό κέντρο RIENO στο Μόντρεαλ, μαγευαν τον Ελληνισμό της απόμακρης δεκαετίας του 60-70. Τους αξίζει και μας αξιζει να μας πουν "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ" με την σημερινή τους, αλλά αξέχαστη φωνή!
Posted on Jan 5, 2023
Γιάννης Μάζης: Εξοργίζομαι όταν ακούω καθηγητές ότι «Το κράτος έχει συνέχεια» στην παρανομία Πρεσπών. Κύριε καθηγητά, Όλοι μας εξοργισμένοι είμαστε! Από την εσπερίδα που διοργάνωσαν η AHEPA – Τμήμα «Αγία Φιλοθέη» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), με ομιλητές τους: Ιωάννη Μάζη, Κωνσταντίνο Γρίβα, Λάμπρο Τζούμη, με θέμα: «Γεωπολιτική συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλές. Αξίζει να ακούσετε τα επιχειρήματα Μαζη...και τα χειροκροτήματα!
Posted on Jan 5, 2023
Συγχαρητήρια Επιστολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου: προς τον Αμερικανό Γερουσιαστή ROBERT MENENDEZ // Canadian Hellenic Congress Congratulatory letter to U.S. Senator ROBERT MENENDEZ. Το περιεχόμενο της επιστολής εις την Αγγλική.
Posted on Jan 3, 2023
Δελτίο τύπου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου: Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αμερικανό Γερουσιαστή ROBERT MENENDEZ // Canadian Hellenic Congress Press Release: Congratulatory letter to U.S. Senator ROBERT MENENDEZ.
Posted on Jan 3, 2023
Στ. Καλόγηρος - Η Βασιλική Θάνου καταγγέλλει την Συνθήκη Πρεσπών. Με την 27/2022 απόφαση του ειρηνοδίκη Φλώρινας, εγκρίθηκε ιδρυση σωματείου σε μορφή ΜΚΟ, να δικαιούται κρατικής επιχορήγησης από το Υπ. Πολιτισμού να διδάσκει "Μακεδονική" στην ημεδαπή. Ώστε με τα ίδια μας τα χέρια να βγάζουμε τα μάτια μας!. Το Κογκρεσο κατήγγειλε την απόφαση στις 21 Δεκ 2022, με επιστολή σε Πρωθυπουργό και αρχηγούς κομμάτων (5ο θέμα δεξιά κάτω)και με Ανακοίνωση Τύπου (5ο αριστερά κάτω).
Posted on Jan 3, 2023
Antonis Samaras Διδάσκεται στην Ελλάδα η "Μακεδονική", ενώ τα Σκόπια συμφωνούν με Βουλγαρία οτι η γλώσσα δεν ειναι "Μακεδονική", αλλα Βουλγαρική διάλεκτος. Το Λογικό του παραλόγου συμβαίνει εν Ελλάδι την στιγμή αυτή. Δικαστές (Φωστήρας Φλώρινας), Δήμαρχοι (Ιάσμου-Ερντογάν εφέντη τσογλάν) εξασκούν Εθνική πολιτική στο γάμο του Καραγκιόζη (ο Άρειος Πάγος και 2 δικαστήρια έχουν διαφορετική γνώμη). Παυλόπουλος, Μάζης, Θάνου, Σαμαράς δαφωνούν και η κυβέρνηση παρατηρεί και σιωπά! Αναμένωμεν..ποτέ δεν ειν αργά..
Posted on Jan 3, 2023

loading...