BRAMPTON...και 14η Πόλις στην αλυσσίδα των Αναγνωρίσεων της Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου
Στην Manitoba, πριν περίπου 2 μήνες ο αντιπρόεδρος του Δυτικού Καναδά Δημήτρης Αθανασίου οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με παρουσία του Κυβερνητικού εκπροσώπου της Κυβέρνησης της Manitoba, με ομιλητή τον Τουρκολόγο καθηγητή της Παντείου Dr. Σταθακόπουλο.

Στην Alberta ο γνωστός καθηγητής Dr. Foscolos ενεργοποιείται σε Αναλύσεις των κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και Τιμά την Επαρχία του και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο.

Στην Alberta, γνωστή επίσης είναι και η συνεισφορά των μελών του CHC, Elizabeth Henley και Βίκης Σταμάτη, που επέτυχαν τις Αναγνωρίσεις από τις πόλεις του Edmonton και του Calgary.

Στην Βρετανική Κολομβία, ενώ ο Επαρχιακός της οργανισμός, παρέα με το Επαρχιακό Κεμπέκ κυνηγούσαν το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, το μέλος μας Δημήτρης Ντουζένης, που δεν ανήκε στο εκεί Επαρχιακό, μέσω του συλλόγου των Αρκάδων της Επαρχίας, πέτυχε Αναγνώριση απο την πόλη του Βανκούβερ.

Πρόσφατα το Επαρχιακό του Ονταριο με την συνεργασία των Ποντίων Τορόντο προσθέτει άλλο ένα Κρίκο στην αλυσίδα των Αναγνωρίσεων!

Η επιγραφή στο Declaration του Brampton "Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου" δεν σημαίνει ότι τώρα αλλάξαμε τον στόχο αναφερόμενοι για "Αναγνώριση Ελληνικής Γενοκτονίας".
Απλά, έπειτα απο διαβουλεύσεις του Εθνικού Συμβουλίου, με μέλη και συνεργάτες και άλλους οργανισμούς καταλήξαμε στην απόφαση να γενικεύσουμε την Αναγνώριση, απο το "Ελληνες του Πόντου" σε εκείνη της "Ελληνικής Γενοκτονίας" για να συμπεριλάβει και άλλα μέρη όπου εκεινη συνέβει-Ανατολική Θράκη (Eastern Thrace), Μικρά Ασία και Πόντος (Asia Minor and Pontos), περιλαμβάνοντας την περίοδο 1908-1924. H προσέγγιση προς την πόλη του Brampton είχε ήδη γίνει πριν την γενίκευση και αυτός είναι ο λόγος που αναγράφεται το "Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου".


Click-Ενας ακόμα κρίκος στην Αλυσίδα των Αναγνωρίσεων

Πρόσφατα το Επαρχιακό του Οντάριο, τμήμα του κορμού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (CHC), δια μέσου του ιδρύματος του "HELLENIC CANADIAN FEDERATION OF ONTARIO CHARITABLE AND EDUCATIONAL FOUNDATION" σε συνεργασία με την Pontian Brotherhood of Toronto, πέτυχαν άλλη μια αναγνώριση, από την Πολη του Brampton, Ontario.
To Declaration για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου υπέγραψε ο Δήμαρχος της πόλης του Brampton -
Hon. Mayor Patrick Brown
- τον οποίο ευχαριστούμε!
Όπως φαίνεται, το Επαρχιακό του Κεμπέκ, δεν έχει προσφέρει τίποτα για τα Εθνικά μας Θέματα.
Το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι η Παραπληροφόρηση, ενώ επι 4 συνεχή έτη, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, λόγω έλλειψης αντιπροσώπων προσπαθεί να εκλέξει Συμβούλιο με αθέμιτα μέσα!