Δρ. Γιάννης Μάζης στο Αντεννα γαι Ελληνοκαναδικό Κογκρεσο. Δρ. Χαλάτσης με Καναδό ΥΠΕΞ Champagne
Η Πρώτη σε Ακτογραμμή στην Ευρώπη Ελλάδα Σιωπά ! H 5η τρύπα της Μεσογειακής Φλογέρας Τουρκία υψώνει την φωνή στην Πρώτη!
not found
O κ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι Πρέσβης ε.τ. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν απέρριπταν τις προτάσεις που η Μόσχα υπέβαλε στις 14 Δεκεμβρίου. Προφανώς η Δύση πληρώνει την αλαζονεία της. Θα καθίσει κάποια στιγμή να συζητήσει με την Μόσχα και θα αποδεχθεί την μη περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ, κάτι που θα μπορούσε να αποδεχθεί και πριν από την εισβολή. Χάθηκαν τόσες ψυχές για το τίποτα.
Posted on Feb 28, 2022
Dr. Αντώνης Φώσκολος από το Calgary Alberta Canada. Ομότιμος Καθηγητής & αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μιλάει για το East Med . Είναι σύμβουλος για ενεργειακά θέματα του ΟΗΕ. Έχει πλήθος δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και ΟΗΕ.
Posted on Feb 28, 2022
Τι το πιο απλό λέει εδώ ο καθηγητής Μάζης. Στην βράση κολλάει το σίδερο. Αξιοποιήστε την συγκυρία, Εδώ και τώρα να αδράξουμε την ευκαιρία για κυρώσεις στην Τουρκία, πακέτο με την Ρωσία. Περιμένουμε 48 χρόνια, ποσο περισσότερο; Δίνει τα εύσημα στο ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CHC), και επάνω δεξιά, παρακολουθείστε πως το CHC το κατόρθωσε. Παράδειγμα προς μίμηση. Και όμως, υπάρχει στο Τοροντο εξωνημένο "ελληνικό" blog σκουπιδότοπος να καθυβρίζει το CHC.
Posted on Feb 20, 2022
not found
Η Παροικία έχει πλέον αγανακτήσει με μια «Παρέα» ανεύθυνων διοικούντων, η οποία έχει καταλάβει τα έδρανα της παλαίποτε μεγαλώνυμης, τον οργανισμό που κάποτε αποτελούσε κέντρο αναφοράς και τώρα βιώνει καθημερινά την αγανάκτηση, την απαξίωση, τη ντροπή με μια συμπεριφορά αλαζονική και χυδαία. Ανάγωγα δεσποινάρια γρυλίζουν αναιδέστατα ενάντια στα παροικιακά ΜΜΕ. Να τα χαίρονται οι γονείς τους.
Posted on Feb 28, 2022
not found
Στρατηγός Φράγκος για τον Πόλεμο της Ουκρανίας ... Τα δύσκολα & για εμάς είναι μπροστά μας! Τι μας μήνυσε ο φίλος στρατηγός; Απλά. Να έχετε το νου σας η Τουρκία ζητά ανταλλάγματα. Να μην είναι η Ελλάδα μας ο αδύναμος κρίκος επισήμανε ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ. Ερωτηθείς ποια πιστεύει ότι είναι η θέση της Τουρκίας στην ρωσο-ουκρανική σύρραξη, απάντησε: «Επειδή πρέπει πάντα να ανατρέχουμε στην ιστορία είναι ο επιτήδειος ουδέτερος!
Posted on Feb 25, 2022
Ο Δρ. Αντώνης Φώσκολος γεννήθηκε στο Κάιρο, είναι Ομότιμος Καθηγητής & αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης & Επιστήμων Έρευνας στο Γεωλογικό Ινστιτούτο του Καναδά, πρόεδρος των Μηχανικών Ορυκτών Πόρων & σύμβουλος για ενεργειακά θέματα του ΟΗΕ. Έχει πλήθος δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και ΟΗΕ.
Posted on Feb 25, 2022
not found
Επιχείρηση Highjump 1946-47-Είχαν οι Γερμανοί μυστική βάση στην Ανταρκτική κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο; Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή την ιστορία; Επιχείρηση Argus-Υπάρχει σχέση αναμεσά τους; Μια παλιά ιστορία, που δεν έχω άλλο μέσον να περάσω στο Κοινό. Υπόσχομαι οτι το Diary του Ναυάρχου Richard Byrd και ο Νίκος Χριστόφιλος θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας να ακολουθήσετε μέχρι τέλους, αλλά και να ερευνήσετε περεταίρω στο Διαδίκτυο!
Posted on Feb 17, 2022
23d Roundtable of Economist in Greece Καθηγητής Γιάννης Mazis, USA Ambassador Geoffrey Pyatt, Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατιαα Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Αποστολάκης και άλλοι παράγοντες. Ο Δρ. Μάζης αναλύει την πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό τα όμματα του Αμερικανού πρέσβη!
Posted on Feb 14, 2022
not found
Στην φωτογραφια ο Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Βόγγολης, μέλος του ΙΗΑ με το οποίο το CHC συνεργάζεται επί μονίμου βάσεως. Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ! Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τέταρτη κατά σειράν εκδήλωση, που οργανώνουν οι φορείς μας για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας». Αυτή την χρονιά το θέμα ήταν: «1453 – 1821: Η Ελληνική Γλώσσα κιβωτός του Έθνους
Posted on Feb 17, 2022
Canadian Hellenic Congress χαιρετίζει με Ανακοίνωση Τύπου the International Greek Language Day! «Η Ελληνική γλώσσα και ο Ελληνικός πολιτισμός, αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό, τον οποίο έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης
Posted on Feb 14, 2022
not found
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης επι τιμή, ενεργητικότατος και λαμπρος ως διπλωμάτης, άφησε την φήμη του στον Καναδά, που κατα ην θητεία του συνεργάστηκε τα μέγιστα και συνεχίζει εκφράζοντας την αγάπη προς τη Πατρίδα, σαν συνεργατης της Κοινής ομάδας Γερμ. Επανορθώσεων των 4 οργανώσεων, συμμετεχει το CHC. Αποκαλυπτικότατος και σαφής,μιλάει χωρίς διπλωματικές δεσμεύσεις και συνεπώς λέει την αλήθεια. Το πρόσημο Διπλό- έχει απορριφθεί!
Posted on Feb 14, 2022
not found
Δρ. Μαλλιάς προς Δημήτρη Σούδα Δημοσιεύουμε ευχαριστήρια επιστολή του Δρος. Μαλλιά, που ευχαριστεί την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω κ. Σούδα. Βεβαίως ο χαιρετισμός απευθύνεται και προς τον ευγενέστατο και καθ όλα συνεργάσιμο Ύπατο Αρμοστή Αξιότιμο κ. Φιλίππου. Ο Δρ. Μαλλιάς αγωνίζεται για την αναγνώριση του Ολυμπιακού Υμνου απο UNESCO. Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο σε διαμεσολαβητικό ρόλο είναι αρρωγό και συνοδοιπόρο στην εθνική αυτή προσπάθεια!
Posted on Feb 14, 2022
Γιάννης Μάζης, Τώρα που η Γαλλία είναι πρόεδρος της Κομισιόν, είναι η καλύτερη ευκαιρία να απαιτήσουμε από Ελλάδα και Κύπρο επιβολή κυρώσεων, και σοβαρών μάλιστα» και να τεθεί ωμά Ταυτόχρονα, ο κ. Μάζης τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, διότι η ανέχεια μας, εκλαμβάνεται ως φοβικότητα και ηττοπάθεια!.
Posted on Feb 11, 2022
not found
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος Πρέσβης επι τιμή, Ambassador ad honorem Με θέμα “Η ουκρανική κρίση και ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της Ελλάδος.” Αρχίζει με ιστορική αναδρομή. Διαβάζει την επίσημη δήλωση της Δύσης (Gesner) οτι δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση ανάπτυξης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και παρουσιάζει τις προσωπικές του μαρτυρίες, παρεμβάσεις και εμπειρίες επί του καθήκοντος ως διπλωμάτης!
Posted on Feb 11, 2022
not found
Το 1963 στην πόλη Derinkuyu της Καπαδοκίας τούρκος κάτοικος ανακάλυψε κάω απο το σπίτι του πολη κτισμένη για 20,000 κατοίκους γύρω στον 17ο με 18ο αιώνα π.χ. που συνεχώς κατοικούνταν έως τον 12ο αιώνα. Απο τις εκκλησίες φαίνεται ότι η θρησκεία ήταν Χριστιανική. Υπήρχαν σχολεία, υπόγειοι δρόμοι, νερό και γενικά πλήρης εξοπλισμός μιας πόλης. Ολες οι επιγραφές σε Ελληνικά για να σταματήσουν οι Μογγόλοι να μιλάν για Γαλάζια Πατρίδα!
Posted on Feb 10, 2022
ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ παντα αρρωγοί στις εθνικές προσπάθειες. Συνδράμουμε την πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ", για την αναγνώριση απο την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου. Ευχαριστούμε the REPUBLIC OF CYPRUS,τον Ύπατο Αρμοστή αξιότιμο Βασίλη Φιλίππου τον Επίτιμο General Consular in Toronto, αξιότιμο Δημήτρη Σούδα, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας και όλους τους άλλους Οργανισμούς. Θα συνεχίσουμε!
Posted on Feb 5, 2022
Εκπληκτική Διάλεξη για τα Εθνικά θέματα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, του Διεθνολόγου και Καθηγητού Νομικής κ.Βενιαμίν Καρακωστάνογλου στην τελευταία εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης της περιόδου 2014-2015. Παλιό μεν, αλλά αναλυτικότατο και κατανοητό για τον πάσα ένα, να καταλάβει όλους εκείνους τους όρους, της Αιγιαλείτιδας ζώνης, της Υυφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ και του Νόμου της Θάλλασας UNCLOS του 1982.
Posted on Feb 9, 2022
Τούρκος διακεκριμένος Professor of History Taner Akçam: "Ζούμε στον 21ο αιώνα, η νοοτροπία μας είναι ακόμα εκείνη του 1453" !!! Συγκλονιστική συνέντευξη του Τούρκου ακαδημαϊκού Τανέρ Ακσάμ, στην διαδικτυακή Ahval. Και καταλήγει ο καθηγητής υπενθυμίζοντας " Πέρα από τους λεονταρισμούς καλά θα κάνει ο Σουλτάνος να διαβάσει, τι έλεγε ο Κικέρων, που έζησε π.χ Τους ιερούς χώρους δεν τους αγγίζεις όχι μόνο με το χέρι, αλλά ούτε με τη σκέψη !
Posted on Feb 9, 2022
Η Συμβολή των Ελλήνων στη δημιουργία της σύγχρονης Αιγύπτου: Εστάλη από Dr. Pandelis Halamandaris, Professor Emeritus, Brandon University of Manitoba. Τον αξιόλογο Έλληνα Αιγυπτιώτη απο την Κύπρο, Vice president of CHC of Manitoba και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του CHC, ασχέτως αν ορισμένοι ασβοί απο Μόντρεαλ, διέδιδαν ψευδή ανθελληνικά τσιτάτα, ότι δεν υφίσταται Κογκρέσο της Μανιτόμπας. Κούνια που τους κούναγε!
Posted on Feb 6, 2022
ο Aντιναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος: με τον Ηλία Παπανικολάου, αναλύει τους λόγους, που ο Χουλουσί Ακάρ «τραβάει το σχοινί» και γιατί η γεωγραφία, σε σχέση με την Τουρκία, ευνοεί τη χώρα μας. Σε μια συγκλονιστική περιγραφή, ο τότε κυβερνήτης της φρεγάτας «Αδρίας» ρίχνει φως στο τι συνέβη τη νύχτα των Ιμίων. Εξαιρετικά κατατοπιστικός και απολύτως σαφής ο Ναύαρχος. Πραγματικά επαγγελματική και συγχρόνως αληθινά εμψυχωτική παρουσίαση!
Posted on Feb 6, 2022
Ευχαριστούμε the REPUBLIC OF CYPRUS που μέσω του GENERAL CONSULAR TORONTO, αξιότιμου Δημήτρη Σούδα, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ που ενεργεί για την Αναγνώριση του Ολυμπιακού Υμνου απο την UNESCO πρωτοστατούντος του συλλόγου "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ". Ευχαριστούμε επισης τον Ύπατο Αρμοστή αξιότιμο Βασίλη Φιλίππου, που ακούραστα συνδράμει στις προσπάθειες μας. Δύο μεγάλοι Έλληνες, άξιοι Συγχαρητηρίων!
Posted on Feb 5, 2022
ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ παντα αρρωγοί στις εθνικές προσπάθειες. Συνδράμουμε την πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ", του προέδρου του Δρος.Μαλλιά και του Συμβουλίου του για την αναγνώριση απο την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου. Δεσμευτήκαμε να μεριμνήσουμε για περεταίρω επιστολές στήριξης για να συμβάλλουμε στην εθνική αυτή προσπάθεια και το τηρούμε!
Posted on Feb 5, 2022
Πρόταση Οργάνωσης "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" για την αναγνώριση του Ολυμπιακού Υμνου απο την UNESCO. Παρατίθενται ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ στήριξης στην σπουδαία αυτή Εθνική προσπάθεια, από αξιόλογους οργανισμούς και άτομα. ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ σαν Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο στον "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" να μεριμνήσουμε για περεταίρω επιστολές στήριξης για να συμβάλλουμε στην εθνική αυτή προσπάθεια!
Posted on Feb 2, 2022
not found
ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΓΚΡΙΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ AHVAL που εκφράζει επισημα την Τουρκική Θέση ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στο ΕΛΛHΝΙΚΟ και ΑΡΜΕΝΙΚΟ lobby στον ΚΑΝΑΔΑ, γράφοντας φαινεται ότι εκεί στον Καναδά, το Αρμένικο και Ελληνικό Λόμπυ έχουν πολιτική δύναμη
The History behind the Greek lobby & the arms embargo in Canada. Παρακολουθείστε την.
Posted on Feb 2, 2022
Ο καθηγητής Μάζης σωστά δηλώνει, ότι στην πολιτική ο Κανόνας είναι «Δούναι και Λαβείν». Βέβαια δεν το ανάφερε σαν εύλογο, ότι η «εξαίρεση επαληθεύει τον κανόνα» και τέτοια εξαίρεση υπάρχει και είναι η Ελλάδα, μόνο του «Δούναι» και η Τουρκία μόνο του «Λαβείν». Αποδεικνύονται λοιπόν μαθηματικώς 2 πράγματα, ότι ο Δρ. Μάζης δεν είναι μόνο Γεωπολιτικός, αλλά και Μαθηματικός και ότι ο Ερντό δεν Δίνει αλλά και δεν Παίρνει, διότι οι υπόλοιποι δεν αποτελούν εξαίρεση στον Κανόνα .
Posted on Jan 31, 2022
Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Ενέργεια, Αγωγός EastMed και Rafale. Μια Πολιτικοτεχνική ανάλυση του East Med, που εξηγεί τεχνικές και γεωστρατηγικές λεπτομέρειες, απο ένα γνώστη του θέματος. Ο Δρ. Λυγερός δίνει μια περισσότερο εμπεριστατομένη ανάλυση στο τεχνικό μέρος του θέματος και επισης δεν αποδέχεται την κακώς διακεινούμενη θεωρία τοης απορριψης του East Med project.
Posted on Jan 31, 2022
not found
Αναφέρεται στο τέλος του άρθρου της 30/1/22, σελ 5, στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ η Δρ. Νεγρεπόντη-Δεληβάνη στο ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ . Η πρώτη γυναίκα πρύτανης, επί πενταετία, Δρ. Νεγρεπόντη-Δεληβάνη υπήρξε επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Δημοκρίτειου Πανεπ/ου Θράκης, όπου η οδος και η βιβλιοθήκη του φέρουν το όνομα Δεληβάνη. Συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Δεληβάνη, το ΙΗΑ & ΗΑΝΚ στις Γερμανικές επανορθώσεις. Η μνεία της στο CHC μας τιμά!
Posted on Jan 31, 2022
not found
Δήλωση του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ & τέως ΥΕΘΑ Στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου : Τα γεγονότα της κρίσης των Ιμίων με τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας. Αφιερωμένο με ευλάβεια στη μνήμη των ηρώων του Αιγαίου Αξιωματικών του Π.Ν., Καραθανάση, Βλαχάκη, Γιαλοψό, που έπεσαν θύματα μιας στείρας, ενδοτικής και ανεπαρκούς Ηγεσίας. Ο στρατηγός τίμησε με την παρουσία του, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο τον Μάιο 2017 στο Τορόντο!
Posted on Jan 31, 2022
not found
Σημ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ. Επισυνάπτω εδώ την απάντηση, που τότε έδωσα στην ερώτηση του φίλου και συνεργάτη Τζανέτου Γκούσκου, αξιόλογου οικονομολόγου και συγγραφέα του βιβλίου Ιδού ο Λογαριασμός Κυρία Μέρκελ, ειδικού στα Γερμανικά δάνεια. Επειδή απαιτείται λίγη εμπειρία στους εκθετικούς αριθμούς, ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ σε εκείνους που τους γνωρίζουν (Γυμνασιακή μόρφωση) αλλά και έχουν την υπομονή και θέληση να μάθουν!
Posted on Jan 29, 2022
Αλκιβιάδης Στεφανής: Xαίρομαι βαθύτατα που αναφέρθηκε στους Έλληνες του εξωτερικού ο στρατηγός. Οι ευχαριστίες είναι αμοιβαίες. Μπραβο σας στρατηγέ, σπάνια ακούμε ομιλητή να τονιζει δημόσια και τοσο εντονα την σημασια των Έλλήνων του εξωτερικού για τα εθνικα μας θεματα και την αναγκη ομόνοιας και εθνικής ενότητας ολων των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδος. Μακάρι να είχαμε πολλούς Φράγκους και Στεφανήδες!
Posted on Jan 29, 2022

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team