Η 5η Ακτογραμμή στην Μεσόγειο Τουρκία, προκαλεί την Πρώτη της Μεσογείου Ακτογραμμή Ελλάδα!!!
not found
Μήνυμα του Eλληνοκαναδικού Κογκρέσου για την Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955
not found
not found
Στους πολιτικούς αρχηγούς το θέμα των Γερμανικών οφειλών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει οικονομικά αν εξοφλεί τα χρέη της σε άλλους ενώ δεν απαιτεί εξόφληση του χρέους άλλων χωρών προς αυτήν. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Επιτροπής Συντονιστών τεσσάρων σημαντικών φορέων από την Ελλάδα και την Ελληνική Διασπορά (Hellenic American National Council, Canadian Hellenic Congress, International Hellenic Association, Ίδρυμα Δεληβάνη)
Posted on Apr 7, 2022
not found
ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Στους πολιτικούς αρχηγούς το θέμα των Γερμανικών οφειλών. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Επιτροπής Συντονιστών τεσσάρων σημαντικών φορέων από την Ελλάδα και την Ελληνική Διασπορά (Hellenic American National Council, Canadian Hellenic Congress, International Hellenic Association, Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δεληβάνη), υπενθυμίζει σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας τις υποχρεώσεις της.
Posted on Apr 7, 2022
not found
Ο Υπ/τηγος ε.α κ. Κωνσταντινίδης Αμφικτύων, συγγραφεύς, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. βλέπει διεισδυτικά με γνώσεις και πείρα, ό,τι εμείς ίσως δεν συνειδητοποιούμε! Βρήκα ενδιαφέρουσες τις σκέψεις του και τους φόβους του για το μέλλον του Κόσμου. Κάποτε σε ένα δημοσίευμα μου έγραψα "...στο τσακίρ κέφι του, κάποιος παγκόσμιος αφέντης, μπορεί να κάνει το απονενοημένο και η πυρηνική κόλαση, να μας ξαναρχίσει απο τις σφεντόνες, για τιμωρία"
Posted on Apr 6, 2022
not found
ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Στους πολιτικούς αρχηγούς το θέμα των Γερμανικών οφειλών. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Επιτροπής Συντονιστών τεσσάρων σημαντικών φορέων από την Ελλάδα και την Ελληνική Διασπορά (Hellenic American National Council, Canadian Hellenic Congress, International Hellenic Association, Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δεληβάνη), υπενθυμίζει σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας τις υποχρεώσεις της.
Posted on Apr 6, 2022
not found
Λεωνίδας Κουμάκης IHA To ΣΤΑΡ κατέβασε, ο ΑΝΤ1 ανέβασε τουρκοσειρά και υπέστη… πανωλεθρία! Επιτροπή «Τουρκοσειρών» του ΙΗΑ. Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020/22. International Hellenic Association. Delaware U.S.A. www.professors-phds.com, Η κατάσταση με τις τούρκικες σειρές ηταν τραγική στο παρελθόν και τελευταία η κατάσταση βελτιώνεται με τις καταγγελίες απο το ΙΗΑ. Το CHC συμπράτει με τις αναρτήσεις μας.
Posted on Apr 5, 2022
not found
Του Σάββα Ιακωβίδη «Τα γαλάζια μάτια της Ουκρανίας» και ο θρασύς Τούρκος επιτήδειος ουδέτερος- O Σάββας Ιακωβίδης ηταν Πρώην Αρχισυντάκτης-Διευθυντής, Αρθρογράφος-αναλυτής στην κυπριακή εφημερίδα “Η Σημερινή”. ΜΑ στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας- Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Δημοσιογραφίας της Lille – Universite Catholique de Lille – France και είναι μέλος του ΙΗΑ.
Posted on Apr 5, 2022
not found
Με επιτυχία η τελετή κατάθεσης Στεφάνου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην Place du Canada στο Κέντρο του Μόντρεαλ με Παρουσία αντιπροσώπου της Κυβέρνησης του Καναδά, αντιπροσώπων Δήμων Μόντρεαλ και Laval, άλλων Εθνικοτοπικών, παρουσία ΑΗΕΠΑ, Βετεράνων, Προσκόπων, και Αθλητικού Σωματείου, με Αποχή Ελληνικής Πολιτείας!
Posted on Apr 2, 2022
TA XΡΟΝΙΚΑ TOΥ MONTΡEAΛ Newspaper - The Montreal Greek Canadian Times Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο- Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Place du Canada στο Κέντρο Μόντρεαλ για την 25η Μαρτίου!
Posted on Apr 2, 2022
not found
Τρείς Έλληνες διπλωμάτες προτείνουν σχέδιο "Ειρήνης" για διπλωματική αποκλιμάκωση. Είναι ενθαρυντικό το γεγονός, ότι αξιόλογοι πρώην πρέσβεις, με τους οποίους συνεργαζόμαστε μέσω της αδελφής οργάνωσης ΙΗΑ, στην οποία είναι μέλη, αξιοποιούν τον χρόνο τους να συνεισφέρουν στις παρούσες χαλεπές για την πατρίδα στιγμές και εμείς, σαν άμισθοι πρεσβευτές των εθνικών μας συμφερόντων, να τους συνδράμουμε.
Posted on Apr 1, 2022
Tου Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια. Άνοιξε ο δρόμος για επανατοποθέτηση του Κυπριακού. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Διεθνής διαχείριση του άνοιξαν τον δρόμο για την επανατοποθέτηση και του Κυπριακού. Θα τον περπατήσουν άραγε οι ηγέτες μας; Αμέσως μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο και την μαζική προσφυγοποίηση, ιδρύθηκε στη Λευκωσία το Σωματείο «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ», με σκοπό την ενίσχυση του αγώνα του Κυπριακού λαού για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.
Posted on Apr 1, 2022
Του Αντ/γου ε.α. Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη Ο Πόλεμος της Ουκρανίας. Το κείμενο αυτής της διάλεξης το δημοσιευουμε στη επιλογή της εικόνας δεξιά για εκείνους που επιθυμούν να το σπουδάσουν και να το αρχειοθετήσουν. Ο στρατηγός Μπαλτζώης σαν μέλος της αδελφής οργάνωσης ΙΗΑ είναι και συνεργάτης μας. Τιμή μας που συνεργάζεται για το διδακτορικό του με τον κορυφαίο Γεωπολιτικό, καθηγητή Γιάννη Μάζη που είναι μέλος του Συμβουλευτικού μας.
Posted on Mar 31, 2022
not found
Του Αντ/γου ε.α. Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη . Ο πόλεμος που αλλάζει τον κόσμο. Αυτό είναι το κείμενο της διάλεξης στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ της 31ης Μαρτίου 2022 το οποιο παραθέτουμε στην αριστερα επιλογή. Ο Στρατηγός Μπαλτζώηςειναι ο Πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, κατέχει M.Sc. στην Γεωπολιτική και εξ όσων γνωρίζω εργάζεται με τον γνωστό καθηγητή Γιάννη Μάζη για το Διδακτορικό του. Του ευχόμαστε Καλή επιτυχία!
Posted on Mar 31, 2022
Dr. Eleni Savaki Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Π.Κ, Μέλος Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών (IHA, CHC, HANC, IΔ). "Παγώσαμε" τα χρήματα Ρώσων ιδιωτών στη Δύση ως κυρώσεις στη Ρωσία, σήμερα μπορούμε να «παγώσουμε» τις περιουσίες Γερμανών ιδιωτών στην Ελλάδα εφόσον η Γερμανία αρνείται να πληρώσει τα δισεκατομμύρια που μας χρωστάει από τα Πιστοποιημένα Εγκλήματα Πολέμου που διέπραξε στον 2ο ΠΠ στην πατρίδα μας!
Posted on Mar 30, 2022
not found
Tης Δρος. Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη , Καθηγήτρια & Πρύτανης ΑΒΣΘ, Πρόεδρος «Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη» και μέλους της Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών (CHC, IHA, HANC, IΔ). Τί επιδιώκει η Δύση παρατείνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο αισθανόμαστε δυνατοι και ασφαλείς, οταν μας περιβάλλουν προσωπικότητες του επιπέδου ολων των συνεργατών μας και associates.
Posted on Mar 30, 2022
Στο παρον δημοσίευμα θα βρούν απάντηση ορισμένοι ολίγοι "εκλεκτοί" συμπάροικοι, που άρχισαν εσχάτως να ασχολούνται με τα πυρηνικά και κάνουν σχετικές ερεύνες. Στο παρόν δημοσιεύμα θα βρουν απαντήσεις στις απορίες τους. Εχω την ιδιότητα να απλοποιώ τα δύσκολα. Αμέσως μετά θα αρχίσω και εγώ ερευνες στην Νομική εν Ελλάδι και Αρχιτεκτονική σε Καναδά. Πληροφοριακά, η Κορέα εξέδωσε γραμματόσημο για τον Hanaro αντιδραστήρα.
Posted on Mar 28, 2022
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΗ! στο ALERTTV.gr σχετικά με την νέα πρόκληση Ακάρ: "Επιθυμούμαι την δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου". Τωρα με τον καθηγητή Μάζη συμβαίνει το εξής παράδοξο, οταν προσπαθείς να κάνεις κάποια λογική εξήγηση κάποιου θέματος, θα ανακαλύψεις με με έκπληξη, ότι την έχει ηδη κάνει εκείνος! Τώρα να συμβαίνει μόνο με μένα; δεν νομίζω, απο τα comments, με όλους.
Posted on Mar 28, 2022
Για να μην ξεχνιώμαστε. Ο Δρ. Γιάννης Μάζης, μας θύμισε το Δώρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στην Μητέρα Ελλάδα και στους αδελφούς Αρμένιους.
Η Πρεσβεία ομως της Ελλάδας στον Καναδά φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Απλά, καθ υπαγόρευση μπουκοτάρησε την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Μόντρεαλ, με την απουσία της και άλλα...παρασκηνιακά!
Posted on Mar 28, 2022
ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ επιτυγχάνει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου απο τις μεγάλες πόλεις του Καναδά! O Δρ. Γεώργιος Τσούκας, που αναδείχτηκε ως “Έλληνας της Χρονιάς 2022”, από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, καταδίκασε στον ραδιοφωνικό σταθμό CFMB 1280 AM την μη αναγνώριση και τον αποκλεισμό του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, από τις Επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.
Posted on Mar 28, 2022
Dr. Yannis Mazis ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Μπράβο καθηγητά Μάζη , είμαστε μαζί με την αλήθεια!!!!!, Φοβερή ανάλυση από τον καθηγητή Μάζη. ΕΛΛΗΝΑΣ! Τέλεια ροή λόγου, με γνώση και ειλικρίνεια. ΕΥΓΕ κ. Καθηγητά!!!!!! Η ομιλία σε απορροφάει από κάθε σκέψη. Τέλειος ο καθηγητής !!.
Posted on Mar 27, 2022
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι το παιδί θαύμα των ΜΜΕ! Ξεκίνησε απο 10 χρόνων σαν ταλέντο στις επικοινωνίες, τις οποίες αγάπησε και τους αφιερώθηκε, αλλά δεν κάνει συμβιβασμούς και παραχωρήσεις. Θεωρεί την κοινωνική ενημέρωση Λειτούργημα. Η Διοίκηση προσπάθησε να τον χρησιμοποιήσει σαν φερέφωνο & ενεργούμενό της. Φυσικά απέτυχε! Τον απέκλεισαν. Παρουσιάζουμε σύντομο οδοιπορικό του Δημήτρη.
Posted on Mar 22, 2022
Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, κατήγγειλε, σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ότι επιχειρείται στον Ελληνισμό νέος διχασμός με αφορμή το Ουκρανικό και αποκάλυψε πως δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Όποιος προσπαθεί να κάνει ανάλυση απειλείται και καθυβρίζεται», είπε. Παράλληλα έκανε λόγο και για Μακαρθισμό, που έμεινε στις μαύρες σελίδες της αμερικανικής ιστορίας από τις διώξεις πνευματικών ανθρώπων, ακόμη και απλών πολιτών.
Posted on Mar 22, 2022
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 - Dr.Maria Negrepont-Delivani, Πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ιδρυτικό στέλεχος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου ο δρόμος, που αυτό βρισκεται και η Βιβλιοθήκη του, φέρουν το όνομα Δεληβάνη. Μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Γερμανικών Επανορθώσεων του CHC-IHA-HANC-ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΔΕΛΗΒΑΝΗ .
Posted on Mar 22, 2022
Στην φωτογραφία το Νεοκλασσικό κτίριο στην Κομοτηνή, όπου στεγάζεται ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο σαν οργανισμός, αλλά και επίλεκτα μέλη του είναι μέλη του Συνδέσμου. Προς πληροφόρηση, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, ενας απο τους κορυφαίους μαθηματικους, διετέλεσε καθηγητής και φίλος του Άλμπερτ Αινστάιν.
Posted on Mar 19, 2022
Συνδράμουμε την Ουκρανία. Με την ευκαιρία όμως που δημιουργείται, εμεις οι Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Κύπρος μας είναι σκλαβωμένη και οτι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν παίρνει συχωροχάρτι για αυτά που έκανε στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και για αυτά που συνεχίζει να κάνει και ταυτόχρονα να πραγματοποιεί μια παρόμοια κατάσταση στην περιοχή, την οποία πρέπει να αρχίσουμε να της δίνουμε σημασία πριν είναι αργά!
Posted on Mar 19, 2022
Ο αεικίνητος Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Τιμά την μνήμη των θυσιασθέντων στα γερμανικά ναζιστικά στρατόπεδα. Η ιστορία της περιοχής, ιδιαίτερα αυτή που αναφέρεται στον αγώνα κατά των γερμανικών στρατευμάτων του Χίτλερ με αποκορύφωμα το «Μπλόκο» της Κοκκινιάς, είναι ιερή παρακαταθήκη για όλους μας και ως τέτοια οφείλουμε να την τιμούμε και να την παραδίνουμε στις νεότερες γενιές του τόπου μας.
Posted on Mar 17, 2022
Καθηγητής Ιωάννης Μάζης! Σχέδια ανισόρροπων ανθρώπων που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη. Δεν υπάρχει η Ευρώπη! Στόχος είναι η Ρωσία και ο Πούτιν. Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστριας. Ένας αξιοπρεπής καταρτισμένος επιστήμων που τον διακατέχει ειλικρίνεια και ηθική. και έιναι 100% αλήθεια. Μέχρι την στιγμή αυτή, πουθενα στο διαδίκτυο ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΗΤΕ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑ. ΜΑΖΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΜΑΕΙ!
Posted on Mar 17, 2022
ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ Της Δρος. Ελένης Σαββάκη, Ομότιμης Καθηγήτριας Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλους Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών (IHA, CHC, HANC, IΔ). Tο ΝΑΤΟ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ, λένε πολλοί σήμερα, με τη συσπείρωση των κρατών μελών του υπέρ της Ουκρανίας. Τι σημαίνει αυτή η ανάσταση; Τα άρθρα αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τους συγγραφείς και δεν λογοκρίνονται!
Posted on Mar 17, 2022
Tης Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη Καθηγήτρια & Πρύτανης ΑΒΣΘ, Πρόεδρος «Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη» (ΙΝΔ). Τί επιδιώκει η Δύση παρατείνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Δρ. Δεληβάνη είναι μέλος της Επιτροπής Γερμανικών Επανορθώσεων με μέλη τις οργανώσεις ΙΗΑ, CHC, HANC και ΙΝΔ. Τα άρθρα αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τους συγγραφείς δεν λογοκρίνονται, ούτε επεμβαίνουμε σε άρθρα – κείμενα των μελών των άνω οργανώσεων!
Posted on Mar 17, 2022
Και πάλι μετά Χριστό Προφήτης ο καθηγητής Μάζης, όταν διαβεβαίωνε οτι ένα Non Paper αποτελεί στρατσόχαρτο και να μην ανησυχούμε. Τον δικαιώνει πρώτα ο αξιόλογος καθηγητής Δρ. Αντώνης Φώσκολος, μέλος του ΙΗΑ και φυσικά και της Αδελφότητας των 4 συλλογων που συμμετέχει το CHC. Τους δύο αυτούς αξιόλογους ερευνητές σήμερα, τους δικαιώνουν και επαληθεύουν τα γεγονότα. ΤΟ EAST MED ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!
Posted on Mar 16, 2022
(Μετάφραση κειμένου από την Αγγλική, Κώστας Πάππας). The Boston Globe Μία από τις πιο έγκριτες εφημερίδες στις ΗΠΑ γράφει, Ο κόσμος και ιδιαίτερα η Δύση απέτυχε να δράσει το 2020, όταν το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στην Αρμενία. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται στην Ουκρανία. Θα συνηγορούσα, ότι η Δύση συγχώρεσε και συγχωρεί τον ηθικό αυτουργό, τον εγκληματία πολέμου της Κύπρου και άλλων 4 εισβολών, Rejep Tayip Erdogan. Η Δύση είναι εξ ίσου Ένοχη!
Posted on Mar 16, 2022
not found
Η μικτή Επιτροπή Δανείου & Αποζημιώσεων, που μετέχει και το CHC, χειρίζεται την στιγμή αυτή το Κατοχικό Δάνειο, και πρέπει να γνωρίζετε, ότι την δανειακή αυτή σύμβαση είχε αναγνωρίσει ο Χίτλερ, αλλά δεν την αναγνωρίζουν οι μεταπολεμικές Γερμανικές κυβερνήσεις. Αντιστοίχως, την είχαν υπογράψει οι δωσιλογικές ελληνικές κυβερνήσεις και αποφεύγουν να την διεκδικήσουν οι εκλεγμένες του σήμερα. Ειρωνεία, ε;
Posted on Mar 16, 2022
Παρουσιάζουμε την Δρα. Ποτίτσα Γρηγοράκου, Eρευνήτρια της Ιστορίας μέσω της Αρχαιολογίας, σε δυο Τηλεοπτικες παρουσιάσεις σχετικά με την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Δρ. Γρηγοράκος είναι μοναδική στην μελέτη του θέματος της Ελληνιστικής περιοδου. Εμφανίζεται στις Φρυκτωρίες και άλλες τηλεοπτικές παρουσιάσεις που μπορείτε να βρείτε στο Διαδύκτιο. Η Δρ. Γρηγοράκος είναι μέλος του Συμβουλευτικού σώματος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου!
Posted on Mar 16, 2022
not found
Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου του CHC, δεχτείτε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας για την συγχαρητήρια επιστολή σας. Να είστε βέβαιος ότι είμαστε και θα παραμείνουμε υποστηρικτές και αρωγοί των θεμάτων που αφορούν τους συμπολίτες μας ελληνικής καταγωγής απανταχού. Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλλουμε και να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την διαφύλαξη, την προστασία, την προβολή και την ανάδειξη του πολιτισμού μας. Dr. Halatsis
Posted on Mar 13, 2022
FLYER κατασκευασμένο απο τον Σύλλογο Καλών Τεχνών "Κωστής Παλαμάς", με αβρότητα του αξιόλογου προέδρου, συναθλητή και φίλου Δρος. Θεόδωρου Μαλλιά προβάλλοντας και τιμώντας την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ & ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ, που εκείνος ανέλαβε με την καταξιωμένη πρέσβειρα της Ελλάδας στη Γαλλία! Τον Ευχαριστούμε με την σειρά μας!
Posted on Mar 13, 2022
not found
Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»: Εύγε και θερμά συγχαρητήρια στον Ελληνισμό του Καναδά. Στο Patras Events, ο σύλλογος "Κωστής Παλαμάς" και ο Πρόεδρος του Δρ. Μαλλιάς, συγχαίρουν το Ελληνοκαναδικό Kογκρέσο σαν υπόδειγμα στήριξης - προβολής και ανάδειξης του πολιτισμού και των εθνικών Eλληνικών συμφερόντων!
Posted on Mar 11, 2022
ΛΑΜΠΑΔΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ γράφει και υπογράφει Ο Δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς πρόεδρος του "Κωστής Παλαμάς" και η καταξιωμένη πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Άγη Μπαλτά, που συνεργάζονται για την υλοποίηση ενός Εθνικού στόχου! TΟΥΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Πρέσβεις που επιτελούν Εθνικό έργο!
Posted on Mar 11, 2022
Η Τουρκία χρησιμοποιεί την Ουκρανία, για να παρακάμψει την απαγόρευση εξαγωγής της Καναδικής τεχνολογίας, που είχε πετύχει έπειτα από πολιτική πίεση, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο στις 28 Sep 2020. Αναφέρει η έγκριτη OTTAWA CITIZEN -9 Μαρτίου 2022 - Τις φωτογραφικές μηχανές για Καναδικά drones, είχε απαγορεύσει ο Καναδάς νωρίτερα για εξαγωγή στην Τουρκία, λόγω χρήσης σε μάχες από Αζερικές δυνάμεις που πολεμούσαν την Αρμενία. Τώρα επανέρχονται μέσω Ουκρανίας;
Posted on Mar 9, 2022
Το ΖΟΟΜ της Συνομιλίας του προέδρου του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ Δρος. Χαλάτση στις 28/9/20 που έπεισε τον Καναδό ΥΠΕΞ Francois Philιppe Champagne να ανακαλέσει τις άδειες Εξαγωγής εξαρτημάτων drones σε Αζερμπαιτζάν. Η έγκριτη OTTAWA CITIZEN-9 Μαρτίου 2022, αναφέρει ενέργεια της κυβέρνησης Trudeau να αποστείλει drone τεχνολογία στην Ουκρανία;;;. Παρακολουθούμε το σκεπτικό της ενέργειας αυτής απο κοντά!
Posted on Mar 9, 2022
not found
Dr. Costas Pappas με θέμα: Οι Πυρηνικοί Αντιδραστήρες. ΤV συνέντευξη στον φίλο Αντώνη Φελούρη-SPARTA TV, Αύγουστος 2013. Πιστευω ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να ξέρει το θέμα και ο Αντώνης το ήξερε με στοχευμένες ερωτήσεις. Οπως το 2011 στον "Ελευθερο Τύπο" τόνισα, το προβλημα των αντιδραστήρων είναι ΝΕΡΟ-ΨΥΞΗ. Το Chernobyl δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά πιστευω-χωρίς να έχω πληροφόρηση-ότι οι δήθεν "ανησυχίες" έξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες!
Posted on Mar 9, 2022
Dr. Costas Pappas for Chernobyl Η συνέντευξη τύπου στον κ. Μαυραγάνη "Ελευθερος Τύπος" 2011, που είχα τονίσει ΨΥΞΗ το φάρμακο του Αντιδραστήρα. Σαν Γραμματέας της Canadian Nuclear Society, 10 χρόνια μετα από το ατύχημα, το είχα παρουσιάσει σε Audio-Visual στην Ottawa. Με την πρόσφατη ευκαιρία, ξαναπαρουσιάζω σε 4 άρθρα την φορά αυτή, το χρονικό του μεγαλύτερου ατυχήματος, στην ειρηνική χρήση της Πυρηνικής ενέργειας.
Posted on Mar 9, 2022
not found
Η Άννα Φαλτάιτς με θέμα: Πώς απέθανε η Μικρά Ασία: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή μέσα από τις καταγραφές του δημοσιογράφου Κώστα Φαλτάϊτς. Συντονιστής ο Υποστράτηγος ε.α Δημήτρης Βόγγολης. Το Αρχείο Φαλτάιτς ειδικά για το Μικρασιατικό είναι ανεκτίμητο. Ο Κωνσταντίνος Φαλτάιτς και ο Βλάσης Γαβριηλίδης (του οποίου ο ανδριάντας διακοσμεί την Πλατεία Κλαυθμώνος) θεωρούνται οι πατριάρχες της Ελληνικλης Δημοσιογραφίας.
Posted on Mar 7, 2022
Ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος , σε συνέντευξη στο Russia Today, καταδίκασε το μέτρο να στερεί η ΕΕ από τον Ευρωπαίο πολίτη την δυνατότητα να διαμορφώνει δική του άποψη ακούγοντας τις δυο πλευρές για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, εξέφρασε δε την δυσαρέσκεια του ότι η Μόσχα πήρε ανάλογα μέτρα για τον Ρώσσο πολίτη. Χαρακτήρισε το μέτρο φασιστικό. Επαίνεσε δε εκείνα τα Ελληνικά ΜΜΕ που επέτρεψαν την φωνή του Ρώσσου πρέσβη να ακουστεί στην Ελλάδα.
Posted on Mar 7, 2022
not found
Συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σρόιτερ του ΑΛΦΑ channel σχετικά με την επίκαιρη κατάσταση στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός απαντά εφ' όλης της ύλης, δίνοντας ευθείς απαντήσεις, χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθεί να ξεφύγει με τις πάγιες εκείνες πολιτικές πιρουέτες, με τις οποίες μας είχε συνηθίσει ένας κάποιος άλλος "φίλος" απ' τα παλιά, φορτωμένος με χιλάδες...αναμνήσεις και δη πικρές.
Posted on Mar 5, 2022
not found
Θεοφάνης Μαλκίδης Ο Ελληνισμός ανάμεσα σε δύο πυρά. Υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αντίσταση στην υποταγή! Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ. Στο τέλος της γραπτής περιγραφής υπάρχει Βίντεο συνέντευξη. Ο Δρ. Μαλκίδης περιγράφει τις δοκίμασίες του εκεί Ελληνισμού, ως θύματα της Γενοκτονίας στο Οθωμανικό κράτος και το Κεμαλικό καθεστώς, αλλά ως θύματα των διώξεων στην πρώην Σοβιετική Ένωση από το Σταλινικό καθεστώς.
Posted on Mar 5, 2022
not found
Το επικαιρο άρθρο του Henry Kissinger στην Washington Post in 2014 Πήρα πρωτοβουλία να το μεταφράσω. Μπορεί να μισούμε τον γέρο Κίσσιγγερ σαν Έλληνες και ορθά πράττουμε. Δεν μπορούμε όμως να αμφισβητήσουμε, ότι είναι μια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία του 20ου αιώνα. Υπήρξε προφητικός, αλλά οι πολεμοκάπηλοι Δημοκρατικοί, παρέα με την ανεπαρκή ΕΕ τα θαλάσωσαν και ώθησαν τον Πούτιν στα άκρα, οπως κάποτε οι Ρώσσοι τον Κένεντυ στην Κούβα. Διαβάστετο!
Posted on Mar 4, 2022
not found
ΣταύροςΠ.Ππαμαρινόπουλος Καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών, δηλαδή συμμαθητής μου και ήμαστε ευτυχείς, που αναγνωρίζοντας το έργο μας, μας τιμά, καθώς και άλλοι Ελληνες διανοούμενοι. Στην clickable photo, μαζί του, εκείνος τρίτος απο αριστερά στο Ναυτικό Ομιλο Πειραιώς Οκτ.2021.
Posted on Mar 4, 2022
not found
Ελένη Σαββάκη. Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ερωτά. Ολοι εμείς οι Δυτικοί έχουμε ποτέ κάνει την Αυτοκριτική μας; Κατηγορούμε τον Πούτιν ότι έκανε το απονενοημένο διάβημα. Ναι είναι καταδικαστέο. Τελεία και Παυλα. Οταν ένας πατέρας τραβάει την σκανδάλη ενάντια στον εξώφθαλμα βιαστή του παιδιού του, διότι ενα εξωνημένο δικαστήριο τον αθώωσε, θεωρείται εγκληματίας! Ερωτώ ΕΙΝΑΙ; Δεν είμαι γραφικός. Ας μας απαντήσει η κα. Σαββάκη!
Posted on Mar 3, 2022
not found
Χαρ. Δαμιανάκος Γιατί πόλεις της Ουκρανίας, έχουν Ελληνικά ονόματα; Μαριούπολη Σεβαστούπολη, Συμφερούπολη, Μελιτόπολη, Οδησσό..ο τάφος του Αχιλλέα, η "Ιφιγένεια εν Ταυροις" δλδ. η Αρχαία Ταυρίδα δλδ. η Κριμαία. Και όμως ο Ζελενσκι αφαιρεί την ιθαγένεια στούς Ελληνες, την αναγνωρίζει στους Τουρκόσπορους Τάταρους που την εποιίκισαν με το σπαθί, όπως ο αδελφός Ερντογάν δήλωσε χτες, τα εδάφη που κατοικούν οι Ελληνες, πριν ένα αιώνα ηταν δικά του!
Posted on Mar 3, 2022
Συμμετοχή σε Συλλαλητήριο για στήριξη της Ουκρανίας: CHC Πρόεδρος Dr. Halatsis στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στο Montreal στις 27 Φεβρουαρίου 2022 Η Κύπρος μας είναι κάτω απο την μποτα του τουρκου βάρβαρου κατακτητή, διότι η Δύση σφύριζε κλεφτικα για 48 χρόνια. Η κακή Δύση είναι συμμέτοχη, συνοδοιπόρος και υπόλογος για τα δεινά της Ουκρανίας, κλείνοντας το μάτι στον κακό Πούτιν!
Posted on Mar 2, 2022
Καθηγητης Γιάννης Μάζης Διαφωνώ με την αποστολή όπλων - Κάντε το όπως το Ισραήλ - Είναι ευφυείς. Σχετικά με την Τουρκία ο καθηγητήε μας λέει έμμεσα, πλην σαφώς, οτι η Τουρκία παραβίασε ΑΝΟΙΚΤΑΣ θύρας, μη δήθεν επιτρέποντας, στους ήδη εντός και επι τα αυτά Ρώσσους να εισέλθουν. Σε δήλωση του κ. Μάζη οτι τα όπλα εξοπλίζουν Ναζί, ο κ. Σιαδήμας δικαιολόγησε την ουδετερότητα του Ισραήλ στις μήμες απο τον Παγκόσμιο. Εμεις δεν εχουμε μνήμες απο τους Ναζί; Ερωτώ!
Posted on Mar 2, 2022
ΜΗΝΥΜΑ CHC ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ 12ΝΗΣΟΥ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Καστελλόριζο, Ρόδος, Κως, Πάτμος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Λέρος, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος. Τα μηνύματα αυτά είναι διαχρονικά και επίκαιρα και τα έχουμε ανάγκη ετούτη την περίοδο, που αντιμετωπίζουμε τις ωμές προκλήσεις της γειτονικής χώρας.
Posted on Mar 7, 2022
Dr. Costas Pappas for Chernobyl Το χρονικό του Chernobyl γίνεται πάλι επίκαιρο μετά την κατάληψη του Πυρηνικού Σταθμού απο τους Ρώσσους. Σαν Γραμματέας της Canadian Nuclear Society, 10 χρόνια μετα από το ατύχημα, το είχα παρουσιάσει σε Audio-Visual στην Ottawa. Με την πρόσφατη ευκαιρία, ξαναπαρουσιάζω σε 4 άρθρα την φορά αυτή, το χρονικό του μεγαλύτερου ατυχήματος, στην ειρηνική χρήση της Πυρηνικής ενέργειας.
Posted on Mar 1, 2022
O κ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι Πρέσβης ε.τ. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν απέρριπταν τις προτάσεις που η Μόσχα υπέβαλε στις 14 Δεκεμβρίου. Προφανώς η Δύση πληρώνει την αλαζονεία της. Θα καθίσει κάποια στιγμή να συζητήσει με την Μόσχα και θα αποδεχθεί την μη περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ, κάτι που θα μπορούσε να αποδεχθεί και πριν από την εισβολή. Χάθηκαν τόσες ψυχές για το τίποτα.
Posted on Feb 28, 2022
Dr. Αντώνης Φώσκολος από το Calgary Alberta Canada. Ομότιμος Καθηγητής & αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μιλάει για το East Med . Είναι σύμβουλος για ενεργειακά θέματα του ΟΗΕ. Έχει πλήθος δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και ΟΗΕ.
Posted on Feb 28, 2022
Τι το πιο απλό λέει εδώ ο καθηγητής Μάζης. Στην βράση κολλάει το σίδερο. Αξιοποιήστε την συγκυρία, Εδώ και τώρα να αδράξουμε την ευκαιρία για κυρώσεις στην Τουρκία, πακέτο με την Ρωσία. Περιμένουμε 48 χρόνια, ποσο περισσότερο; Δίνει τα εύσημα στο ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CHC), και επάνω δεξιά, παρακολουθείστε πως το CHC το κατόρθωσε. Παράδειγμα προς μίμηση. Και όμως, υπάρχει στο Τοροντο εξωνημένο "ελληνικό" blog σκουπιδότοπος να καθυβρίζει το CHC.
Posted on Feb 20, 2022
not found
Η Παροικία έχει πλέον αγανακτήσει με μια «Παρέα» ανεύθυνων διοικούντων, η οποία έχει καταλάβει τα έδρανα της παλαίποτε μεγαλώνυμης, τον οργανισμό που κάποτε αποτελούσε κέντρο αναφοράς και τώρα βιώνει καθημερινά την αγανάκτηση, την απαξίωση, τη ντροπή με μια συμπεριφορά αλαζονική και χυδαία. Ανάγωγα δεσποινάρια γρυλίζουν αναιδέστατα ενάντια στα παροικιακά ΜΜΕ. Να τα χαίρονται οι γονείς τους.
Posted on Feb 28, 2022
not found
Στρατηγός Φράγκος για τον Πόλεμο της Ουκρανίας ... Τα δύσκολα & για εμάς είναι μπροστά μας! Τι μας μήνυσε ο φίλος στρατηγός; Απλά. Να έχετε το νου σας η Τουρκία ζητά ανταλλάγματα. Να μην είναι η Ελλάδα μας ο αδύναμος κρίκος επισήμανε ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ. Ερωτηθείς ποια πιστεύει ότι είναι η θέση της Τουρκίας στην ρωσο-ουκρανική σύρραξη, απάντησε: «Επειδή πρέπει πάντα να ανατρέχουμε στην ιστορία είναι ο επιτήδειος ουδέτερος!
Posted on Feb 25, 2022
Ο Δρ. Αντώνης Φώσκολος γεννήθηκε στο Κάιρο, είναι Ομότιμος Καθηγητής & αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης & Επιστήμων Έρευνας στο Γεωλογικό Ινστιτούτο του Καναδά, πρόεδρος των Μηχανικών Ορυκτών Πόρων & σύμβουλος για ενεργειακά θέματα του ΟΗΕ. Έχει πλήθος δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και ΟΗΕ.
Posted on Feb 25, 2022
not found
Επιχείρηση Highjump 1946-47-Είχαν οι Γερμανοί μυστική βάση στην Ανταρκτική κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο; Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή την ιστορία; Επιχείρηση Argus-Υπάρχει σχέση αναμεσά τους; Μια παλιά ιστορία, που δεν έχω άλλο μέσον να περάσω στο Κοινό. Υπόσχομαι οτι το Diary του Ναυάρχου Richard Byrd και ο Νίκος Χριστόφιλος θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας να ακολουθήσετε μέχρι τέλους, αλλά και να ερευνήσετε περεταίρω στο Διαδίκτυο!
Posted on Feb 17, 2022
23d Roundtable of Economist in Greece Καθηγητής Γιάννης Mazis, USA Ambassador Geoffrey Pyatt, Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατιαα Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Αποστολάκης και άλλοι παράγοντες. Ο Δρ. Μάζης αναλύει την πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό τα όμματα του Αμερικανού πρέσβη!
Posted on Feb 14, 2022

loading...


©2020 - CANADIAN HELLENIC CONGRESS
Designed implemented and maintained by CHC Team